OL skeet: Watndals finaledrøm brast – endte på 14.-plass

NTB
NTB
3 minutter lesetid

Erik Watndal lå godt an i jakten på OL-finale i skeet, men tre bomskudd på andre dag av kvalifiseringen kostet ham avansementet.

Lerdueskytteren fra Moss, som representerer Indre Østfold Sportsskyttere, var ett treff unna å bli med i omskyting om finaleplass. Søndag skjøt han 74 velykkede skudd av 75 mulige. Det holdt Watndal høyt oppe i tetsjiktet, men dagen etter satt ikke skytingen like godt.

To bom på mandagens 25 første skudd sendte 41-åringen nedover listene. Før femte og siste serie sto han med 97 av 100 mulige treff totalt i kvalifiseringen. En ny bom mot slutten av den siste serien sendte ham ut av finalediskusjonen. Han stoppet på 121 treff og endte på 14.-plass.

– Det er kjipt å ryke ut når man er så nær. Jeg gjorde en god konkurranse, og 121 treff er et godt resultat. Marginene er små, og denne gang var jeg ikke god nok. Da er det bare å pakke bagen og dra hjem igjen. Jeg gleder meg til å komme hjem til Agnete og guttene nå, sa Watndal i en pressemelding fra Norges skytterforbund.

Tatt av vinden

Det kom et kraftig vindkast akkurat da Watndal skulle skyte skuddet som endte med bom i siste serie.

– Den dua kom litt lavt i vinden og var vanskelig å ta når jeg i tillegg hadde litt høye skuldre helt mot slutten av konkurransen, sa han.

Tammaro Cassandro fra Italia og Eric Delaunay fra Frankrike traff 124 ganger hver, mens finske Eetu Kallioinen endte på 123. Seks mann med 122 treff måtte i omskyting om de tre siste finaleplassene. Vincent Hancock, Abdullah Alrashidi og danske Jesper Hansen tok dem.

ANNONSE

Vanskelig

I skeet pleier cuten å gå på 120 treff etter fem serier à 25 duer. I Tokyo var lista enda høyere. Det gjorde nåløyet for å ta seg til OL-finale ekstra trangt.

Watndal ble nummer åtte i OL i 2004, men bare noen år senere la han opp som skytter før han gjorde comeback i 2017.

Skeet har stått på OL-programmet siden 1968. Norges beste resultat er Tore Brovolds sølv fra 2008-lekene i Beijing.

(©NTB)

LES OGSÅ:

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.