Maria Wathne (26) ble i dag kåret til årets kvinnelige entreprenør «AmCham EU Female Entrepreneur of the Year Award» under EM for studentbedrifter i regi av JA Europe. Den internasjonale juryen sier at Wathne er en rollemodell for unge kvinner som har ambisjoner og drømmer. Foto: Privat

Maria (26) får internasjonal oppmerksomhet

Torsdag ble Maria Wathne, bosatt på Tomter, kåret til årets kvinnelige entreprenør «AmCham EU Female Entrepreneur of the Year Award».

Det hele skjedde under EM for studentbedrifter i regi av JA Europe / Ungt Entreprenørskap. Wathne er opprinnelig fra Sandnes, men bosatt i Indre Østfold. I tillegg til å være gründer og student er Maria også mor til to barn.

Til daglig studerer hun innovasjon på Høyskolen Kristiania i Oslo, hvor hun er daglig leder i studentbedriften Paramate SB. I tillegg til oppmerksomhet, heder og ære får hun ett års mentoroppfølging fra AmCham.

– Sammen med medstudenter Malin Høines og Carl Thomas Gravning har Maria tatt tak i et utbredt, men lite kjent problem i oppdrettsnæringen; Hydrogensulfid eller H2S. Dette er en svært giftig gass som oppstår blant annet i slam i rørene på oppdrettsanlegg. Paramate SB utvikler og tilbyr en H2S sensor til oppdrettsanlegg på land, står det å lese i en pressemelding.

(Saken fortsetter under bildet)

Her får Maria prisen for årets kvinnelige entreprenør «AmCham EU Female Entrepreneur of the Year Award» under EM for studentbedrifter i regi av JA Europe.

Hadde ingen forventinger

Videre står det å lese at Maria ble overrasket over utmerkelsen hun fikk under årets EM, som ble avviket digitalt av JA Litauen og JA Europe.

ANNONSE

– Dette kom veldig overraskende på, jeg hadde ingen forventninger om å gå til topps her. Det gir imidlertid ro i sjela at Paramate SB nå vil få en mulighet til å utvikle seg videre, samtidig som jeg selv får videreutviklet mine lederegenskaper sammen med en dyktig mentor, sier Maria Wathne i pressemeldingen.

Ifølge den internasjonale juryen er Wathne en rollemodell for unge kvinner som har ambisjoner og drømmer.

– Kvinner er blant dem som har blitt hardest rammet av effektene av Covid-19 pandemien. Håpet vårt med denne prisen er å gi støtte til drømmer og ambisjoner hos unge kvinnelige entreprenører.  Også kvinnene er viktige bidragsytere i gjenoppbyggingen etter pandemien og for å utvikle langsiktig velstand i Europa.  Vi er stolte av å bidra til at Maria kan inspirere den neste generasjonen av kvinnelige entreprenører, sier Susan Danger, adm.dir. i AmCham EU. 

(Kilde: Pressemelding)

ANNONSE

ANNONSE

Trygve Skaug gjestet Allsang på grensen

Dette håndterte politiet natt til fredag