Henrik Udahl jubler over eget mål i eliteseriekampen mellom Vålerenga og Sarpsborg 08 på Intility Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Eidsberging bidro sterkt til Vålerenga-seier

Henrik Udahl, Christian Borchgrevink og Odin Thiago Holm ble avgjørende i Vålerengas nedsabling av Sarpsborg. Holm scoret etter to minutter på banen.

Like før pause viste igjen Henrik Udahl at han kan score mål. Han dempet et innlegg fra Christian Borchgrevink med foten før han hamret den i nærmeste hjørne. Skuddet som gikk via stolpen var utakbart for Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen.

– Jeg får frysninger. Det er fantastisk gøy å spille her. Det er bare å nyte det, sa Udahl til Discovery i pausen.

Ved hjelp av vaksinepass og hurtigtester kunne Vålerenga slippe inn inntil 5000 tilskuere, og det var en stemning spillerne ikke har opplevd på lang tid.

Gliste bredt

Etter kampen var han ikke mindre fornøyd.

– Jeg tror Sarpsborg ble tatt litt på senga av trykket som var her i dag, sa Udahl om publikum.

En annen som var fornøyd, var Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo. Han gliste bredt av både spillet og av at masse publikum var tilbake på stadion.

– Det trykket fra publikum betyr mye. Det er veldig viktig å ha dem på plass, sa Fagermo til Discovery etter seieren.

– Vi var gode, veldig gode, sa en fornøyd Fagermo.

En tam 1. omgang fikk litt liv i seg da et hjørnespark fra nevnte Borchgrevink traff tverrliggeren. Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen fikk slått ballen unna.

Etter 41 minutter hadde Sarpsborg en stor sjanse. Men skuddet fra Ben Karamoko ble blokkert av en sprellende Henrik Bjørdal.

(Saken fortsetter under bildet)

Henrik Udahl scorer for Vålerenga i eliteseriekampen mellom Vålerenga og Sarpsborg 08 på Intility Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

To minutter og ett mål

Etter 65 minutter skulle Udahl lykkes igjen. Amor Layouni kom gjennom og sendte av gårde et skudd. Kristiansen reddet men på returen ventet Udahl som enkelt satte inn 2-0.

– Jeg stoler ikke på høyrefoten til Amor, så jeg måtte ta den selv, sa Udahl med glimt i øyet.

ANNONSE

En halvtime før slutt skulle Vålerenga igjen få juble for scoring. Borchgrevink bøyde et frispark fra rundt 20 meter rundt muren og i hjørnet. 22-åringen var direkte involvert i to mål i kampen.

– Det var magisk, det er vanskelig å beskrive. Det føles som at man løper med 100 prosent ekstra energi, sa Borchgrevink til Discovery.

Odin Thiago Holm ble byttet inn for Vålerenga like etter 3-0-målet, og unggutten svarte med å finte keeper Kristiansen før han sendte ballen inn i det åpne målet. Holm hadde vært på banen i to minutter da scoringen kom. Det var 18-åringens første mål på sine første spilleminutter denne sesongen.

– Det var helt fantastisk. Jeg hadde veddemål med den ene fysioen at hvis jeg scoret med venstrefoten så skulle han gro trønderbart sånn som meg, sa Holm.

(Saken fortsetter under bildet)

Foto: Trond Reidar Teigen/ NTB

Heldig redusering

Etter 80 minutter reduserte Sarpsborg. Ivan Näsberg var uheldig og sendte ballen i eget mål i et klareringsforsøk. Ballen gikk først i stolpen før Näsberg, noe overraskende, fikk ballen mot seg og forsøkte å få den vekk. Den skled av foten og endte opp i målet bak Kristoffer Klaesson.

– Det er surt. Det er tungt, selvsagt. I dag taper vi mot et bedre fotballag, sa Sarpsborg-trener Lars Bohinen etter tapet.

Osame Sahraoui var også aktiv for hjemmelaget i torsdagens kamp. Han satte keeper Kristiansen på prøve flere ganger.

Seieren betyr at Vålerenga tok seg forbi Kristiansund og opp på 3.-plass. Sarpsborg ligger på 11.-plass.

I neste kamp skal Vålerenga på besøk til Strømsgodset. Sarpsborg på sin side skal møte Molde hjemme. Der skal de prøve å snu trenden etter to tap på rad.

Vålerenga vant 4-1 over Sarpsborg 08.

(©NTB)

ANNONSE

ANNONSE

Oslofjorden må fortsatt kunne brukes

Mats (20) og kompisene skal oppleve Finnmarksvidda i år