Rune Melleby. Foto: Glenn Thomas Nilsen

Slutter som næringssjef: – Har hatt en veldig fin tid her

Tirsdag ble det kjent at Indre Østfold kommune nå søker ny næringssjef. Rune Melleby, som har denne jobben nå, skal begynne i avdelingsdirektørstilling i Direktoratet for byggkvalitet i september.

Hans nye arbeidsplass har hovedkontor i Oslo og et kontor på Gjøvik.

– Jeg kommer jo til å savne gode kolleger og god politisk ledelse spesielt. Har hatt en veldig fin tid her. Men jeg har fått muligheten til en ny spennende stilling, og synes at det passet og valgte å gjøre det, sier Melleby til indre24.no, og legger til at han har hatt et godt samarbeid med både ordføreren og annen politisk ledelse.

Han jobbet først som kommunalsjef/ assisterende rådmann i Trøgstad kommune og deretter ble han næringssjef i Indre Østfold kommune.

– Jeg håper og tror at det er gjort et greit grunnlag gjennom avalen vi har fått på plass med NMBU, og ikke minst at det skal startes opp fagskole i Indre Østfold. I tillegg så tror jeg vi har fungert som en god støtte og fått gode posisjoner i Osloregionen samt i arbeidet med partnerskapsavtalen med Viken fylkeskommune. Jeg mener dette vil være er et grunnlag for videre vekst og utvikling i Indre Østfold. Håper virkelig at det ligger til rette for det, fortsetter spydebergingen.

Klar for nye utfordringer

I en e-post til næringslivet nylig orienterte Melleby at han har sagt opp sin stilling. Samtidig benytter han også anledningen til å takke dem for et godt og konstruktivt samarbeid i en krevende periode som pandemien har skapt for næringslivet.

Datoen for når han har sin siste dag i Indre Østfold er ennå ikke helt klar.

– Jeg håper det er godt grunnlag for den nye som kommer inn i rollen å få fortsette godt samarbeid med næringslivet.

Han innrømmer at det alltid er slik med jobbskifte at man kommer til å savne dyktige folk og gode samarbeidspartnere.

Nå ser han frem til nye spennende utfordringer i hovedstaden.

– Det virker veldig spennende ut og jeg ser frem til det. Det er et kompetansesenter som jeg synes er spennende.

Melleby påpeker at han har satt stor pris på næringslivet og dyktige kolleger i Indre Østfold.

(Saken fortsetter under bildet)

Ordfører Saxe Frøshaug. Foto: Glenn Thomas Nilsen

Får skryt av ordføreren

Ordfører Saxe Frøshaug innrømmer at han kommer til å savne Melleby.

– Jeg har hatt et godt og tillitsfullt samarbeid med Rune Melleby i alle mine år som ordfører. Både som kommunalsjef og assisterende rådmann i Trøgstad , og nå de siste to årene som næringssjef i Indre Østfold kommune. Rune har bestandig gitt 110% og utført alle oppgaver han har hatt på en særdeles god og ansvarsfull måte. Rune er «hel ved» og jeg kommer til å savne han på rådhuset, sier Frøshaug.

– Vi anbefaler å avvise disse samtalene

Over 1000 ledige timer