Grågampene mot hundene

Det ene grågamp laget består av H, Frp, V og Krf, mens det andre grågamp laget består av AP, SV, Sp, MDG og Rødt.

Av: Vidar Heggen (Fylkesleder Viken, Demokratene og 1.Stortingskandidat Østfold, Demokratene)

Støre har aldri fordratt hestelukten, og latteren til Vedum er fin, men tom og blir lett irriterende. De andre bare joiner.

Erna har gitt blaffen for lengst, ingenting biter på henne. Hun har med seg Sylvi, som er som en fugl med en avrevet vinge, godt plassert i et bur. De andre er også «bare med».

Begge disse to gråe «kolossvognene» er spent fast i hver sin gamle, slitne hest foran. Hestene, Grågampen en og to heter de, begge to, går i feil retning, og halve sleden er konsekvent i grøfta. Den ene sleden er på HØYRE siden av veien, den andre på VENSTRE- men BEGGE går i FEIL RETNING.

Feil retning, det ender neppe godt.

Men vi har et annet alternativ til deg, kjære velger. Det er nemlig også kommet et hundespann- en outsider-som har karret seg opp på veien. Bare noen få hunder. Men de er til gjengjeld voksne, sterke, sultne, kloke og de fosser av målbevisst energi.

De har et mål, de har en visjon, de skal redde Norge- og første bud blir da å «kjøre i riktig retning». Komme dit de skal.

Vi skal inn på Stortinget. Vi skal skrive historie, folkens. Mye arbeid, men dette er ordentlige trekkhunder, arbeidshunder. Hunder som vet hva som må til, og vet at ingenting kommer gratis. Hunder med et mål. Og oppi den romslige hundesleden sitter de beste hundekjørerne landet besitter. De behersker natt, sol, vinter, snø, vind og regn. De kan lese kart, navigere og de behandler hundene pent, bestemt og respektfullt. De vet de er gjensidige avhengige av dem.

Hvem av vognene vil du sitte på? Det står noen enkle sjeler langs veien.

Noen utbryter: -Hvorfor kjører dere denne veien?

– Vi har fått beskjed om det, svarer Erna.

ANNONSE

– Av hvem?

-Det trenger ikke du vite, avfeier Erna på politisk vis.

Fra venstre side av veien høres det fra Støre etter et kremt:

– Ja, det er riktig, men det er selvsagt mye bedre å være her på venstre side i grøfta..æh på veien..

Det virker relativt glissent med både entusiasme og folk langs veien grågampene skjærer seg mot..

Utrolig nok virker det som mot alle spådommer-som det er mer engasjement, glede, iver og lykke blant menneskemengden som heier hundesleden frem, da i stikk motsatt retning. Mer og mer folksomt langs skogsveien.

Under et tungt grantre kan en se et skilt, som viser retningen og veien for grågampene. «Globalisme idioti» står det der. Hundesleden har allerede stor fart, selv i oppoverbakkene, de og møter et skilt..

«Norge, fornuft» står det der.

Racet er i gang.

(Leserinnlegg)

ANNONSE

Stanser bompengeinnkrevingen i Indre Østfold

Hvorfor stenger tunnelene så ofte?