Mira Høidal og Boleybawn Aasha. Foto: GLC

Premier til Mira Høidal ved svensk internasjonalt sprangstevne

Sist helg deltok Mira Høidal fra Hvaler ved et internasjonalt sprangstevne i Stockholm. I skarp konkurranse med noen av Europas beste U25-ryttere har Mira ridd feilfritt og tatt gode plasseringer hver dag. Søndag avsluttet hun sin sterke innsats med en imponerende femteplass.

– Jeg hadde som mål å gå feilfritt i grunnomgangen om komme til omhopping, forteller Mira om sin femteplass i klassen Lövsta Future Challenge, en Grand Prix-klasse der hinderhøyden lå på 1,50 m med 18 deltagere.

– Jeg la en plan da jeg gikk banen, og fulgte den hele veien. Hesten var kjempefin, og jeg er veldig fornøyd med grunnomgangen.

Mira satset for seier i omhoppingen, men fikk et riv på veien som førte henne inn på femteplassen i klassen, som ble vunnet av den eneste andre norske rytteren – Ingrid Gjelsten fra Drammen.

– Jeg tok en sjanse og red litt for fort mot et hinder, da ble det et riv.

Den 19 år gamle rytteren, som representerer Fredrikstad og Omegn Rideklubb, fikk tre premier av tre mulige under stevnet sammen med sin hest Boleybawn Aasha. De innledet med en niendeplass fredag i en 1,45 m klasse, lørdag tok de en syvendeplass i en 1,50 m klasse.

ANNONSE

Mira red side om side med verdens beste seniorryttere under stevnet på Stockholms Olympiastadion – seniorryttere red individuelle klasser og lagklasser på tvers av nasjoner i den verdensomspennende touren Global Champions League/Global Champions Tour.

-Det var helt fantastisk å ri der i Stockholm, en helt utrolig arena. Jeg hadde litt høye skuldre over å ri sammen med verdens beste ryttere, men jeg har så tillit til min hest – hun tar meg alltid med, og jeg klarte å snu fokuset i konkurransene, forteller Mira.

(Pressemelding)

Mira Høidal og Boleybawn Aasha. Foto: GLC
Mira Høidal og Boleybawn Aasha. Foto: GLC

ANNONSE

Redusert serveringsmoms

Olaug Bollestad besøkte det nye Bioco-anlegget i Hærland