Lange køer over Svinesund har vært et vant syn siden grensa åpnet for fullvaksinerte. Foto: Torstein Bøe / NTB

Krever ekstra tiltak for å korte ned grensekøene

Mandag var det opptil fem timer lange køer for lastebiler og vogntog på Svinesund. Nå vil Norges Lastebileier-Forbund ha bort personbilene.

Mye godstrafikk, en voksende kø av personbiler, og full parkeringsplass på tollstasjonen forårsaket problemene, skriver Aftenposten.

– Vi har fryktet dette siden åpningen ble varslet. Vi har vært i kontakt med både departementet og Statens vegvesen for å få satt inn tiltak for å forhindre dette, skriver administrerende direktør Geir A. Mo i Norges Lastebileier-Forbund.

Han forklarer at køene skaper problemer fordi lastebilene blir forsinket, sjåførene går tomme for kjøretid, og stramme marginer gjør at forsinkelser får negative konsekvenser lenger ut i kjeden.

Nå vurderer flere medlemsbedrifter å plassere lastebilsjåfører på grensa.

ANNONSE

For å løse problemet foreslår Mo at man flytter persontransporten over på den gamle Svinesundbroen. I dag kan den kun trafikkeres av grensependlere, ettersom det ikke er kontroll- og teststasjon der. Mo foreslår også en tydelig inndeling av filene over den nye broen, slik at noen er reservert for person- og noen for godstrafikk.

(©NTB)

LES OGSÅ:

ANNONSE

ANNONSE

Telenor advarer: Flubot er årets mest avanserte svindel

Ulykke mellom bil og moped – en person til legevakt