Henrik Larsen. Foto: Haakon Stensrud/ Norges Skytterforbund

Klar for OL: – Jeg er veldig stolt og ydmyk

Tirsdag presenterte Olympiatoppen det andre uttaket til sommer-OL i Tokyo fra 23. juli til 8. august.

En av dem som er tatt ut er skytteren Henrik Larsen fra Mysen.

– Jeg er veldig stolt og ydmyk for at jeg får denne muligheten til å representere landet mitt i OL. Det blir en spennende begivenhet, som jeg aldri hadde hatt mulighet til å oppleve uten det laget jeg er en del av nå, sier Henrik Larsen, som sikret norsk dobbeltseier i EM med sølvmedalje bak Jon-Hermann Hegg.

De andre skytterne som er tatt ut er: Skeetskytter Erik Watndal og rifleskytterne Jeanette Hegg Duestad, Jenny Stene, Jon-Hermann Hegg og Henrik Larsen.

– Det er ingen hemmelighet at OL-uttaket ble svært krevende og vi har lagt ned et omfattende arbeid for å sikre et rettferdig og sportslig riktig uttak av skytterne. Vi gratulerer de OL-uttatte med muligheten for å prestere på den aller største arenaen og vet at de går noen hektiske og spennende uker i vente, sier sportssjef Tor Idar Aune til skyting.no (ekstern lenke)

Første gang de deltar

Ingen av rifleskytterne har tidligere deltatt i OL. Norge sender nå en ung tropp med skyttere til Tokyo for å kjempe i de fem rifleøvelsene.

ANNONSE

– Dette er utøvere på 22 og 23 år som fortsatt er i utvikling mot verdenstoppen, så vi skal ikke ha de største forventinger. Men hvis alt flyter som det skal, så kan vi fort kjempe om finaleplasser i OL. De har lagt ned et imponerende arbeid i koronaperioden og jeg gleder meg til å følge dem til Tokyo, sier landslagstrener i rifle, Espen Berg-Knutsen til skyting.no.

Fra tidligere er to landslag i håndball tatt ut. Det samme er sju roere, sju seilere, en svømmer, en banesyklist, en taekwondoutøver og to utøvere i triathlon.

– Vår vurdering blir dermed at Henrik Larsen og Jon-Hermann Hegg er de to norske mannlige rifleskyttere med størst mulighet til å lykkes i OL, ifølge skyting.no.

Henrik Larsen har vist internasjonal kvalitet på både 10 og 50 meter, senest med finaleplasser og medaljer i EM. I kamp om den andre plassen ble først de tre andre OL-aktuelle Endre Hagelund, Jon-Hermann Hegg og Simon Kolstad Claussen vurdert på 10 meter. Ingen av disse kan bevise internasjonal kvalitet tilsvarende reell finalemulighet i OL. Målt opp mot kvaliteten de to sistnevnte har på 50 meter ble det vurdert at den andre plassen skulle gå til den utøver med best mulighet til å prestere på 50 meter. (Kilde: Norges Skytterforbund)

ANNONSE

ANNONSE

Fikk melding om brann i garasje

Ingar Skiaker er ny styreleder i Momarken-selskapene