Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) reagerer på brevet som ble sendt ut til en sosialhjelpssøker. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Politikere reagerer: – Et sånt brev skal ingen få fra Nav

Nav ba en søker om å klare seg uten strøm – nå sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) at ingen skal få slike brev fra Nav.

– Jeg skjønner godt at folk reagerer, det gjør jeg også, sier Røe Isaksen.

Brevet han reagerer på, er et svar på en søknad om økonomisk nødhjelp som har fått mye oppmerksomhet. Vedtaket er signert av Nav Indre Østfold og datert 9. juni.

LES OGSÅ: Beklager etter å ha bedt sosialhjelpssøker om å låne grill

Søkeren ba om hjelp til å betale strømregningen etter å ha fått stengt strømanlegget, men fikk som svar at siden det er varmt vær, bør personen klare seg uten strøm. Dessuten kan søkeren lage mat med en lånt grill og låne penger av venner for å få betalt strømregningen raskere, heter det i brevet fra Nav.

– Et sånt brev skal ingen få fra Nav, sier Isaksen.

– Nav skal følge opp dette. Det har Nav-direktøren allerede bekreftet, og det er helt i tråd med det jeg forventer. Nav følger opp via statsforvalteren fordi det er de som har tilsyn med at kommunen driver slik de skal og ivaretar sosialtjenesteloven, fortsetter han.

(Saken fortsetter under bildet)

SV-leder Audun Lysbakken reagerer kraftig på at Nav ba en sosialhjelpssøker om å låne grill. Foto: Terje Pedersen / NTB

SV: – Hårreisende

SV-leder Audun Lysbakken reagerer kraftig på avslaget.

– Dette er et uakseptabelt og hårreisende eksempel på hvordan mennesker som søker hjelp, opplever å bli behandlet. Alle trenger strøm og mat, og ingen skal bli møtt med at de klarer seg uten strøm eller kjøleskap fordi været er bra, sier Lysbakken til VG.

Han er bekymret for at det er flere slike vedtak i Nav-systemet og sendte mandag et skriftlig spørsmål til arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) hvor han ber om en gjennomgang.

(©NTB)

LES OGSÅ:

Fikk melding om mulig brann i et fyrrom

Udahl scoret sitt første eliteseriemål