Ingrid Bjørnov, bosatt på Tomter i Indre Østfold, får kulturpris. Arkivfoto: Kristin Josefsen/ Viken fylkeskommune

Får Vidar Sandbeck kulturpris: – En stor ære

– Ingrid Bjørnovs kunstneriske verdier er fullstendig i Vidar Sandbecks ånd, ifølge Sandbeckstiftelsen som deler ut kulturprisen Regnbågabrua.

Artisten Ingrid Bjørnov, kalt Norges regjerende humorpianistinne, får Sandbecks kulturpris som tredje kvinnelige mottager ut. Dermed følger hun etter prinsesse Märtha Louise i 2008 og Frida Ånnevik i 2011.

Hun følger også etter sin egen venn og samarbeidspartner Øystein Sunde, som fikk Sandbecks kulturpris i 2017.

– Jeg fikk beskjeden på en grå dag. Og så endte det med en fantastisk oppmuntring og stor ære, sa Ingrid Bjørnov ifølge Østlendingen. Hun snakket varmt og inderlig om multikunstneren Vidar Sandbeck og var tydelig rørt over den gjeve prisen:

– Jeg er født i 1963 og er midt i Sandbecks målgruppe gjennom barnetimen på radio, en far som sang viser, fortalte hun under den digitale prisbekjentgjøringen.

ANNONSE

Prisen Regnbågåbrua ble innstiftet i 2008, det året Vidar Sandbeck ville ha fylt 90 år. Prisen kan gis til en forfatter, visedikter, visesanger eller tekstforfatter som fortrinnsvis bruker norske tekster. Og ikke nok med det: Prismottageren skal dessuten ha egenskaper innenfor en eller flere av verdiområdene selvinnsikt, skaperglede, målbevisst arbeid, fortellerglede, mot, humor, observasjon og arbeidsglede, ifølge pressemeldingen.

– Ingrid Bjørnovs kunstneriske verdier er fullstendig i Vidar Sandbecks ånd. I sitt allsidige og aktive virke i mer enn 40 år, har hun oppfylt en rekke av kriteriene for prisen både som forfatter, tekstforfatter, komponist, utøver av klassisk musikk og som skuespiller. Hun viser stor forteller- og arbeidsglede, ofte med et humoristisk tilsnitt, sier leder i Sandbeckstiftelsen, Synnøve Sakkura Heggem.

Nå vil Ingrid Bjørnov bli sentral under Sandbeck-dagene til høsten med konsert i Åmot kulturhus 16. september, der hun vil få prisen overrakt etter konserten. Den består av en treskjæring, grafikk, et diplom, 20.000 kroner – «og masse ære», heter det videre.

ANNONSE

ANNONSE

Vurderer å politianmelde folk som flytter på grensesperringer

Jukser seg fram i vaksinekøen – nå tar kommunen grep