Hendelsen skjedde på denne strekningen. Katten ble funnet til høyre i bildet. Foto: Privat

Familiens katt måtte avlives etter påkjørsel – fører stakk av

Christian Ekornseter i Spydeberg fortviler over at familiens katt ble påkjørt på Heliveien mellom Grååsen og Vollene rundt klokken 15.50 torsdag. Katten var så skadet at den senere måtte avlives.

– Hun som kontaktet meg så hele hendelsen da hun var i motgående og så katten bli truffet av bilen. Vitne sier at hun så vedkommende bremse ned litt etter påkjørsel, men valgte ikke å stoppe for så å kjøre videre, sier Ekornseter til indre24.no.

Sønnen hans på 9,5 år med to venner var i nærheten av hjemmet da de ble oppringt av faren kort tid etter at vitnet tok kontakt. De dro så ned for å finne katten og etter hvert ble den funnet skadet og blodig.

– Min nabo og sønnen hans dro for å bistå. De kjørte dyret til veterinær fordi jeg var på vei hjem fra Oslo. I og med at min sønn har vokst opp med katten (vi har to søskenkatter), så tok han dette ekstremt tungt. Jeg er sjokkert over at man ikke stopper og undersøker, fortsetter han.

(Saken fortsetter under bildet)

Familien bor i denne åsen og det er kort vei ned til veien. Foto: Privat

Har en klar oppfordring

Katten ble 14,5 år og var i god form.

– Men med bekkenet knust var det ikke til å redde uten garanti og enorm sum. Derfor var dette en tung byrde å si ja til avlivning.

Ekornseter har en klar oppfordring til de som kjører på og stikker av:

– Folk må ta ansvar for sine handlinger. Stort sett er slike hendelser uhell og svært få med hensikt.

Han mener at det bør stilles spørsmålstegn når vitnet ser føreren bremse ned, for så å ta opp farten igjen.

– Da bør det stilles spørsmålstegn rundt din evne til å oppfatte en alvorlig hendelse, og hva det vil medføre for de som eier det dyret. Er jo helt hvilt å la noe ligge igjen skadelidende uavhengig hvilket dyr det er. Man må sette seg inn i den realiteten. Meld deg og ta ansvar for handlingen. Er faktisk noen i dyp sorg og tap. Og fått en økonomisk påkjenning på grunn av utgiftene i ettertid, avslutter Christian Ekornseter.

LES OGSÅ:

Ansatt som ny kommunedirektør i Ås

Fredrikstad-kvinne vant 4,6 millioner i Lotto