Tom-Arne Tørfoss. Arkivfoto: Erik Unaas

Ansatt som ny kommunedirektør i Ås

Før helgen ble det kjent at assisterende rådmann Tom-Arne Tørfoss i Indre Østfold kommune blir ny kommunedirektør i Ås. Tørfoss har tidligere vært rådmann i Trøgstad og Eidsberg.

Rådmann Georg Smedhus takker Tom-Arne Tørfoss for innsatsen for Indre Østfold-samfunnet gjennom mange år. 

– Tom-Arne har gjort en solid innsats både som rådmann i Trøgstad og Eidsberg, og i byggingen av den nye kommunen. Det er trist å miste Tom-Arne. Samtidig har han vært tydelig på at han over tid ville tilbake i rådmannsrollen, så det kommer ikke som en overraskelse, sier Smedhus til kommunens nettside.

Ser frem til samarbeid

Smedhus sier videre at Ås får en flink rådmann.

– Jeg ønsker han lykke til og ser frem til videre samarbeid med han som kollega. Ås og Indre Østfold har mange felles interesser så vi vil samarbeide mye også i fremtiden, avslutter Smedhus.

Tørfoss, som er fra Askim, tiltrer i stillingen i Ås kommune 1. september. Men ferie skal avvikles og i praksis går han ut av rollen i Indre Østfold kommune i løpet av juli. Nå jobbes det internt med hvordan man skal organisere ledergruppen når Tom-Arne slutter.

Godt kvalifisert

– Tørfoss har en erfaringsbakgrunn og utdanning som gjør ham svært godt kvalifisert til å lede Ås kommune i årene framover. Tørfoss beskrives som en strategisk og handlekraftig leder med stor gjennomføringsevne. Han har formell utdannelse som styrker dette, skriver Ås kommune i sin pressemelding (ekstern lenke)

Han har lang erfaring som toppleder i kommunal sektor, etter å ha vært økonomisjef i Trøgstad og Eidsberg i 10 år, rådmann i 12 år, henholdsvis 2 år i Trøgstad kommune og deretter 10 år i Eidsberg kommune.

– Vi folkevalgte i Ås ser med glede fram mot videre utvikling av Ås kommune sammen med Tom-Arne Tørfoss som øverste administrative leder.

Ås kommune har 20.500 innbyggere og ca. 1600 ansatte.

– Kommunen har planer for sterk vekst drevet fram av statlige milliardsatsinger på veterinærfagene på Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og Follotunnelen. Vi har planer for ca 5000 nye boliger, og vi fornyer skoler og barnehager i høyt tempo. Vi er stolte av landets beste kulturskole, engasjerte innbyggere, NMBU, Tusenfryd og et aktivt landbruk i vakre kulturlandskap. Ås kommune har høye ambisjoner for god, effektiv kommunal tjenesteyting, kraftige klimakutt, digitalisering og modernisering. Alt med fokus på innbyggerne, skriver de i pressemeldingen.

(Kilde: Indre Østfold kommune og Ås kommune)

Mann pågrepet etter våpentrusler i Moss

Familiens katt måtte avlives etter påkjørsel – fører stakk av