Trine Rein. Foto: Privat/ NTB kultur

Rein tildelt årets Gammleng-pris

Trine Rein, bosatt i Skiptvet, er tildelt årets Gammleng-pris etter grunnlegger av Fond For Utøvende Kunstnere, Rolf Gammleng. For henne er dette en stor ære.

– Etter over et år uten å få lov til å gjøre det jeg elsker, nemlig å opptre live for dere der ute, betyr det ekstra mye å motta en slik påskjønnelse fra min egen bransje. For det første var dette en stor overraskelse, og for det andre er jeg dypt takknemlig over å motta en slik hederspris nå!, skriver hun på sin Facebook-side mandag ettermiddag (ekstern lenke)

Prisen gikk ikke bare til Rein.

– Jeg vil også benytte anledningen til å gratulere alle de 49 andre verdige prisvinnere av årets Gammlengpris 2021!, skriver hun videre.

Takknemlig for prisen

I tildelingsbrevet hun mottok da hun fikk vite om prisen står det blant annet følgende:

– Det er styrets ønske at denne prisen hvert år skal tildeles utøvende kunstnere som «på en fortjenstfull måte og over tid har gitt oss utøvende kunst av høy kvalitet»

ANNONSE

Fondet deler normalt ut åtte større priser, men i dette korona-året ønsker styret å dele ut 50 ærespriser á kr. 25 000 til profesjonelle frilansutøvere som de savner å se og høre på scenen.

De som har foreslått kandidater til prisene er fondets styre, Creo, Gramart, Norsk Artistforbund, Norsk Jazzforum, Norsk Viseforum, FolkOrg, Norsk Tonekunstnersamfund, Norske Dansekunstnere og Norsk Skuespillerforbund.

– Hva kan jeg si? HURRA!! Og TUSEN TAKK!!! Håper vi snart kan ses der ute igjen under normale tilstander!, skriver Rein.

(Kilde: Trine Rein sin Facebook-side)

ANNONSE

ANNONSE

Unionsleden er klar for bruk

Gjenvalgt for fire nye år i idrettsstyret