Sarpsborg-jubel etter at Jonathan Lindseth satte inn 2–0 mot Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Dommerkaos: Feil mann fikk rødt da Sarpsborg endelig vant igjen

Sarpsborg tok sesongens første seier med 2-0 borte mot Tromsø. En dommertabbe der feil spiller fikk rødt kort preget kampen.

Den avgjørende situasjonen skjedde allerede etter elleve minutter. Sarpsborg fikk straffe, og Tromsø rødt kort. Straffen så grei ut da Kent-Are Antonsen rev ned Ibrahima Koné i feltet. Men dommer Marius Hansen Grøtta viste det røde kortet til Anders Jenssen.

Tromsø-spilleren gikk av banen uten å protestere.

– Han viser jo ut feil mann, det er jo jeg som skal ha kort hvis det var noe, sa Antonsen i pauseintervjuet med Discovery.

Kone scoret enkelt på straffsparket. Etter 24 minutter plukket Jonathan Lindseth opp en ball i feltet og satte inn 2-0, noe som langt på vei drepte kampen.

Vil slippe karantene

– Jeg er veldig skuffet over resultatet, og så er det noen situasjoner i første omgang vi er skuffet over. Vi prøver så godt vi kan, sa TIL-trener Gaute Helstrup.

Han varsler at TIL vil protestere på det røde kortet, som ble gitt til feil mann.

ANNONSE

– Vi håper vi kan unngå karantene på den, det ville ha blitt veldig, veldig dumt. Jeg regner med at det er en selvfølge at vi ikke skal få en mann i karantene som ikke har gjort noe feil, sa Helstrup.

Sesongens første

Med ti mann klarte Tromsø aldri å spille seg tilbake, og det endte med sesongens første seier for Sarpsborg, som også har to uavgjorte og ett tap.

– Det begynner å bli en stund siden vi vant seriekamp nå, så det var deilig, sa Sarpsborgs Ole Jørgen Halvorsen til Discovery.

– Vi gjør det vi skal, så ønsker jeg meg alltid mer. Totalt sett var det en ganske sikker seier, men vi fikk kampen ganske billig med to tidlige mål og rødt kort, sa Sarpsborg-trener Mikael Stahre.

Nyopprykkede Tromsø har rukket å spille seks kamper. Det har endt med tre tap, to uavgjorte og en seier. Dersom lagene bak TIL vinner kampene de har til gode, vil Tromsø være helt nede i nedrykksstriden.

(©NTB)

ANNONSE

ANNONSE

Maler nostalgisk veggmaleri i Mysen

Inviterer til intimkonserter