Grethe Kolbu, daglig leder i Moss Taxi, og fylkesråd Olav Skinnes (Sp) signerte enerettsavtale for drosjekjøring i Våler. Foto: Jan Ivar Bøe/ Viken fylkeskommune

Har inngått den første enerettsavtalen for drosjetransport

De første avtalene i landet om enerett for drosjetransport ble signert tirsdag denne uken. Disse to første avtalene gjelder kommunene Våler, Marker, Indre Østfold, Rakkestad og Skiptvet.

– Avtalene sikrer innbyggerne i distriktskommunene i Østfold et fortsatt tilgjengelig drosjetilbud hele døgnet, sier fylkesråd Olav Skinnes (Sp) til viken.no (ekstern lenke)

Med enerett innebærer det en skjerming mot konkurranse fra andre drosjer, slik at det blir mer attraktivt å tilby drosjetjenester der det er få kunder.

– Dette er en god løsning, og gjennom samarbeidet mellom Minibuss 24-7 og Østfold Taxitjenester vil vi få til et dekkende drosjetilbud til innbyggerne, sier Erik Skaaden, administrerende direktør i Minibuss 24-7 til viken.no.

Godt tilbud

Daglig leder i Moss Taxi, Grethe Kolbu, sier at med denne avtalen vil de videreføre et godt drosjetilbud til innbyggerne i Våler kommune.

ANNONSE

Fylkesråd Skinnes sier videre at det er drosjene som kjører til steder og tider der vanlig kollektivtransport ikke går. Han mener det derfor er viktig at tilbudet finnes også på de små stedene og i bygdene.

– Han understreker at enerettskontraktene sørger for at drosjetilbudet drives av seriøse aktører som har gode vilkår for sine ansatte og tar hensyn til miljøet, ifølge fylkeskommunens nettside.

(Kilde: Viken fylkeskommune)

ANNONSE

ANNONSE

Den første enerettsavtalen for drosjetransport er signert

Lokale ungdommer skal skape positive opplevelser for beboere