Illustrasjonsfoto: Adrian Sellstrøm

24,5 millioner kroner i kundeutbytte

Gjensidige-kundene i Indre Østfold vil dele 24,5 millioner kroner i kundeutbytte i år. 

– Det betyr at kundene her i gjennomsnitt vil få rundt 2511 kroner hver i kundeutbytte, forteller adm.dir. i Indre Østfold og Andebu Gjensidig Brannkasse Roald Fischer i en pressemelding.

For 12. år på rad deler Gjensidige ut et solid utbytte til eierne. I Gjensidige går mesteparten av dette til Gjensidigestiftelsen, som videreformidler utbyttet til kundene. 

 – Kundeutbyttet kommer nå cirka 800.000 privatpersoner og bedrifter til gode. Dette vil være et positivt bidrag for mange i en annerledes tid, forteller konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige

Kundeutbyttet tilsvarer omtrent 13 prosent av det kundene betalte i forsikringspremie i fjor. 

– Siden vi begynte å dele overskuddet med kundene i 2007 er det utbetalt over 23 milliarder kroner, sier Baastad. 

Bakgrunnen for kundeutbytte

Den største eieren i Gjensidige er den kundestyrte Gjensidigestiftelsen. Stiftelsen videreformidler sitt ordinære aksjeutbytte fra Gjensidige til selskapets skadeforsikringskunder. 

Ordningen med Gjensidigestiftelsen og kundeutbytte har historiske årsaker. På 1800-tallet ble det dannet mange små, lokale forsikringsselskaper som ble eid av kundene. I nyere tid har nesten alle gått sammen i Gjensidige. 

– Gjensidigestiftelsen viderefører det gjensidige forholdet mellom kunder, lokalsamfunn og forsikringsselskap, sier Baastad.

Gjensidigestiftelsen deler også ut betydelige midler til samfunnsnyttige formål. Frivillige lag og organisasjoner kan søke om midler, og alle skadeforsikringskunder i Gjensidige kan engasjere seg i stiftelsen.

(Pressemelding)

Fem nye smittetilfeller torsdag

IØ mottar over 1,7 millioner kroner i grasrotmidler