Fylkesråd Olav Skinnes (Sp) og Erik Skaaden, adm.dir. i Minibuss 24-7 og Sigbjørn Julien, daglig leder i Østfold Taxitjenester. Foto: Jan Ivar Bøe/ Viken fylkeskommune

Den første enerettsavtalen for drosjetransport er signert

De første avtalene i landet om enerett for drosjetransport ble signert tirsdag denne uken. Disse to første avtalene gjelder kommunene Våler, Marker, Indre Østfold, Rakkestad og Skiptvet.

– Avtalene sikrer innbyggerne i distriktskommunene i Østfold et fortsatt tilgjengelig drosjetilbud hele døgnet, sier fylkesråd Olav Skinnes (Sp) til viken.no (ekstern lenke)

Med enerett innebærer det en skjerming mot konkurranse fra andre drosjer, slik at det blir mer attraktivt å tilby drosjetjenester der det er få kunder.

– Dette er en god løsning, og gjennom samarbeidet mellom Minibuss 24-7 og Østfold Taxitjenester vil vi få til et dekkende drosjetilbud til innbyggerne, sier Erik Skaaden, administrerende direktør i Minibuss 24-7 til viken.no.

(Saken fortsetter under bildet)

Fylkesråd Olav Skinnes (Sp) og Erik Skaaden, adm.dir. i Minibuss 24-7 signerte enerettsavtale for drosjekjøring i Marker, Indre Østfold, Rakkestad og Skiptvet. Foto: Jan Ivar Bøe/ Viken fylkeskommune

Fornøyd

Også daglig leder i Østfold Taxitjenester, Sigbjørn Julien, er fornøyd med avtalen.

ANNONSE

– Uten eneretter vil det være vanskelig å opprettholde et godt drosjetilbud i distriktene, sier han.

Fylkesråd Skinnes sier videre at det er drosjene som kjører til steder og tider der vanlig kollektivtransport ikke går. Han mener det derfor er viktig at tilbudet finnes også på de små stedene og i bygdene.

– Han understreker at enerettskontraktene sørger for at drosjetilbudet drives av seriøse aktører som har gode vilkår for sine ansatte og tar hensyn til miljøet, ifølge fylkeskommunens nettside.

Østfold Taxitjenester (ØTT) er underleverandør til Minibuss 24-7 og vil drifte drosjetilbudet i Indre Østfold. Avtalen starter opp 1. august 2021.

(Kilde: Viken fylkeskommune)

ANNONSE

ANNONSE

Tre ansatte og en beboer smittet

Har inngått den første enerettsavtalen for drosjetransport