Politimester Ida Melbo Øystese. Foto: Vidar Ruud / NTB

Politimester ber foreldre komme på banen

Oppdragene politiet hadde i 17.mai-helgen var preget av fulle og utagerende ungdommer som ikke klarte å ta vare på seg selv. Det bekymrer politimester Ida Melbo Øystese i Øst politidistrikt.

Fraværet av offentlige og andre arrangementer de siste to årene har gjort til at man heller feirer og samles privat enn på de vanlige arrangementene.

– Vi så på nasjonaldagen at mange startet med drikking på private frokost-arrangementer, og fortsatte utover dagen. I løpet av helgen måtte mine mannskaper håndtere mange berusede ungdommer i bunad og findress som ikke var i stand til å ta vare på seg selv. Dette er opplevelser og politioppdrag både vi og de involverte helst skulle vært foruten, skriver hun på Politiets Nettpatrulje – Øst politidistrikt på Facebook.

En ny langhelg nærmer seg og politimesteren ønsker nå foreldre mer på banen.

– Vit hva som er planene til barnet ditt. Følg opp underveis. Vær i stand til å hente barnet ditt om de skulle trenge det. Vær en tilgjengelig voksenperson som barna kan ringe om de opplever noe ugreit, eller trenger hjelp, skriver hun videre.

Vil få konsekvenser

De oppdragene politiet måtte håndtere på nasjonaldagen og denne helgen vil få konsekvenser på flere måter.

ANNONSE

– Én ting er at politiet må nedprioritere andre oppdrag, ofte viktige, for å håndtere ungdom som ikke er i stand til å ta vare på seg selv. Folk som er sterkt beruset er langt mer sårbare både for å bli utsatt for, og å begå kriminalitet. Jeg synes det er trist når unge mennesker kommer i kontakt med politiet på en slik måte at det kan få konsekvenser senere i livet.

Samtidig forstår Melbo Øystese at de unge menneskene er veldig lei pandemi og begrensinger i hva man kan gjøre hvor.

– Men det er likevel ikke noe frikort for å oppføre seg på en måte som ødelegger for en selv og andre. Jeg håper at vi får langt mindre av denne typen oppdrag i helgen som kommer.

(Kilde: Politiet)

ANNONSE

ANNONSE

Klar for ny sesong: – Dette blir spennende og gøy!

Mann til sykehus etter rådyrpåkjørsel