Solberg forsvarer vaksinestrategi

Statsminister Erna Solberg (H) innrømmer at det var en vanskelig vurdering å skjevfordele koronavaksiner til hardt rammede kommuner, men forsvarer planen.

– Vi gjør det fordi vurderingen fra Folkehelseinstituttet, Holden-utvalget og flere andre er at en slik strategi gjør at hele Norge kan åpne opp raskere, sier statsministeren på Politisk kvarter på NRK P2 fredag morgen.

Hun mener det vil gagne hele Norge at 24 hardt rammede kommuner på det sentrale Østlandet får 60 prosent flere vaksiner fra midten av juni og utover. Samtidig innrømmer hun at det var en vanskelig avgjørelse.

– Det var en vanskelig vurdering. Spørsmålet var om det var verdt å lage bråk, og vi visste det ville bli mye styr, sier Solberg.

ANNONSE

Hun sier også det ikke er bestemt hvilke kommuner som får ekstra vaksiner. Folkehelseinstituttet vurderte at det bør være 24 kommuner i Oslo og Viken som mottar de ekstra dosene, men regjeringen vil foreta sin egen vurdering.

(©NTB)

LES OGSÅ:

ANNONSE

ANNONSE

Har du ikke registrert deg i vaksinasjonskøen? Gjør det nå!

– Har du ungdom i huset, ta en prat med dem og vis at du bryr deg