Slik så det ut ved Romsåsen i forrige uke. Foto: Tom Finsdal

Har spilt inn scener til norsk UFO-komedie i Askim

Onsdag kunngjorde Netflix filmen «Blasted – gutta vs aliens» som er inspirert av UFO-fenomenet i Hessdalen. En del av scenene er spilt inn i Romsåsen i Askim.

– Romsåsen Gruveopplevelser har vært vertskap og location for en del scener i en ny film fra Netflix. Premiere i 2022. Produsert av Miso Film as. Takk for oppdraget, skriver de på sin Facebook-side.

Hovedrollene i filmen er Axel Bøyum og Fredrik Skogsrud i de ledende rollene som Sebastian og Mikkel. I tillegg til disse er også Mathias Luppichini (Audun), André Sørum (Kasper), Eirik Hallert (Pelle), Evelyn Rasmussen Osazuwa (Stine), og Ingrid Bolsø Berdal (Hjørdis) med.

I en pressemelding skriver Netflix følgende:

I Blasted – gutta vs aliens følger vi barndomsvennnene Sebastian (Axel Bøyum) og Mikkel (Fredrik Skogsrud), som gjenforenes i forbindelse med Sebastians utdrikningslag. Mens Mikkel aldri modnet forbi tenårenes glansdager som naturbegavet laser tag-spiller, har Sebastian med årene blitt en karriereklatrende arbeidsnarkoman som benytter utdrikningslaget til å innynde seg hos en mulig kunde. Men når festen snubler inn i en invasjon fra verdensrommet, blir Mikkel og Sebastian nødt til å samarbeide som den uslåelige laser tag-duoen de en gang var, og kjempe tilbake.

ANNONSE

(Saken fortsetter under bildet)

Her er skuespillerne. Foran f.v.: Evelyn Rasmussen Osazuwa, Axel Bøyum, Ingrid Bolsø Berdal og Fredrik Skogsrud. Bak f.v.: André Sørum, Eirik Hallert og Mathias Luppichini. Foto: Erik Aavatsmark / Netflix

Den første sci-fi-komedien

– Det er veldig spennende å produsere den første, norske sci-fi-komedien. Vi føler oss veldig privilegerte som får jobbe med Netflix, og lage en film i en såpass uortodoks sjanger. Emanuel Nordrum og Martin Sofiedal har laget en fantastisk historie, der vi endelig får klarhet i lysfenomenet i Hessdalen, sier Are Heidenstrøm som er daglig leder og produsent i Misio Film Norge i pressemeldingen.

– Miso Film har vært fantastiske partnere i flere år, og vi ser frem til å introdusere Blasted – gutta vs aliens for våre medlemmer over hele verden, med sitt dristige nye konsept, skarpe humor, og forrykende actionscener. Med et såpass talentfullt kreativt lag, og Martin Sofiedal som regissør, forventer jeg en film som er et morsomt og friskt tilskudd til vårt voksende filmbibliotek fra Norden, sier Claire Willats, direktør for International Original Film Nordics i Netflix.

Blasted – gutta vs aliens lanseres globalt på Netflix i 2022.

  • Regissør: Martin Sofiedal
  • Manusforfatter: Emanuel Nordrum
  • Produsent: Are Heidenstrøm i Miso Film
  • Eksekutiv produsent: Peter Bose og Jonas Allen i Miso Film

ANNONSE

Jeg imot røkla!?

Indre Østfold kan få langt flere vaksinedoser raskere