IØ fjernes fra tiltaksnivå B

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Fredag ettermiddag kom gladmeldingen fra Regjeringen om at Indre Østfold kommune er en av kommunene som nå tas ut av tiltaksnivå B.

– Det er svært varierende smittetrykk i Viken, og det er fremdeles er høyt smittenivå i flere av kommunene. Fra mandag av blir de regionale tiltakene avsluttet i ti kommuner, mens ni andre må fortsette med strengere tiltak et par uker til, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie i en pressemelding.

Kommunene som nå tas ut av dette tiltaksnivået er Asker, Enebakk, Fredrikstad, Frogn, Halden, Indre Østfold, Moss, Råde, Sarpsborg og Vestby.

De regionale tiltakene avsluttes ved midnatt natt til mandag 10. mai.

Lokal forskrift

– Det vil si at vi omfattes av nasjonale regler og det jobbes nå med en lokal forskrift som kommunestyret skal behandle søndag 9. mai kl. 10.00. Vi minner om at de tiltakene vi har per i dag gjelder gjennom hele helgen og frem til midnatt natt til 10. mai, opplyser Indre Østfold kommune på sin nettside.

ANNONSE

Videre skriver de også at ny lokal forskrift som omfatter tiltakene som blir gjeldene for Indre Østfold kommune publiseres på søndag.

– Smittetallene i Indre Østfold går nedover og kriseledelsen i kommunen har den siste tiden jobbet iherdig mot regionale og statlige myndigheter for å komme ut 5B i den nasjonale Covid19-forskriften. Det var ingen selvfølge at vi skulle bli hørt, men nå har gladmeldingen kommet. En spesiell takk til Folkehelseinstituttet for at de lyttet til oss, skriver ordfører i Indre Østfold, Saxe Frøshaug, på sin Facebook-side fredag kveld.

Dette betyr tiltaksnivå B (ekstern lenke)

LES OGSÅ:

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.