Kvinne i 40-årene siktet for drap i Halden

NTB
NTB
3 minutter lesetid

En kvinne i 40-årene er siktet for drap etter at en død person ble funnet i en leilighet i Halden mandag kveld. Kvinnen skal avhøres tirsdag formiddag.

Av: Peter Tálos og André Lorentsen/ NTB

– Vi jobber med å få oppnevnt en forsvarer for den siktede og tar sikte på et avhør med kvinnen nå i løpet av formiddagen, sier politiadvokat Øystein Rusnes i Øst politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om hendelsen, som skjedde innendørs, via AMK klokken 22.05 mandag kveld. Få minutter senere rykket seks-sju politibiler ut til leiligheten i et lite borettslag i Halden sentrum.

– I leiligheten var det en person til som er avhørt som vitne i saken, sier Rusnes.

Kvinnen ble pågrepet uten noen form for dramatikk.

Ikke kjenninger

Det er foretatt rundspørring blant naboene i bygningen og de omkringliggende husene.

Av hensyn til etterforskningen og fordi flere pårørende til den drepte og den siktede ennå ikke var varslet ved 6.30-tiden tirsdag morgen, var politiet tilbakeholdne med å gi detaljert informasjon i saken.

ANNONSE

– Vi har sagt at siktede og den drepte ikke er det som vi kan kalle kjenninger av politiet. Ut over det ønsker vi foreløpig ikke å si noe om relasjonen mellom dem eller hva slags tilknytning det er mellom dem og vitnet i leiligheten, sier Rusnes.

Drapsvåpen

Teknikere fra Øst politidistrikt var natt til tirsdag på stedet for å sikre spor og samle bevis i saken. Kripos har så langt ikke vært anmodet om bistand.

Politiadvokaten vil ikke kommentere hvordan drapet skal ha skjedd, eller om det er sikret noen form for drapsvåpen på åstedet.

– Vi vil ikke kommentere saken ytterligere før den siktede er avhørt og pårørende er varslet. Hun sitter i sentralarresten på Grålum og vil bli forsøkt avhørt nå i løpet av formiddagen, sier Rusnes.

Vitne hørte skrik

Et vitne i nabolaget forteller til NRK at hun hørte skrik og rop om hjelp før politiet kom til stedet.

– Det hørtes ut som en kamp på liv og død. Et øyeblikk etter var politiet her. De tok seg inn i leiligheten med skjold, sier hun.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

LES OGSÅ:

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.