Dømt for å ha sendt trusler til seg selv

I nesten ett år mottok en brannmann i Indre Østfold og hans familie nesten 50 brev og mailer med grove trusler. Nå er det klart at han er dømt for å ha sendt brevene selv.

Mannen er dømt til ett år og ni måneders fengsel. Det kommer frem i en fersk dom fra Follo og Nordre Østfold tingrett. Ifølge NRK Oslo og Viken dømmes han får ha sendt trusselmailer til seg selv og familien, som to av hans kolleger først ble siktet for å ha sendt.

– Min klient har nektet straffskyld fra dag én. Han er skuffet over at retten har kommet til et annet resultat enn det han selv har gitt uttrykk for. Men dette er en meget omfattende dom, så vi har ikke rukket å ta stilling til om den skal ankes, sier mannens forsvarer Gøran Møller Christiansen til NRK Oslo og Viken (ekstern lenke)

Den tidligere brannmannen må betale 320.000 kroner i oppreisning til to tidligere kolleger og til familiemedlemmer.

Mannen i 30-årene ble for tå år siden valgt til hovedverneombud i Indre Østfold Brann og Redning. Og etter noen uker mottok han et anonymt brev som så ut til å være fra en gruppe kolleger.

– At jeg skal være tiltalt for å ha sendt trusler mot meg selv, familie og kolleger henger ikke på grep. Jeg har ikke motiv for dette, sa han i retten (ekstern lenke)

(Kilde: NRK Oslo og Viken)

Færre arbeidssøkere i april

– Vi har lokalisert og tatt tak i problemene