Erik Unaas. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Unaas fortsetter i idrettsstyret

Mandag ble det klart Erik Unaas er innstilt til en ny periode i Idrettsstyret.

– Det er både hyggelig og inspirerende å bli innstilt på gjenvalg til Idrettsstyret. Disse første to årene har vært litt læretid, vi var nesten et helt nytt Idrettsstyre som kom inn i 2019. Nå håper jeg Covid-19 snart er over, og at vi kan skru opp tempoet igjen i aktiviteten i norsk idrett. Spesielt ille er det at barne- og ungdomsidretten nesten har ligget nede, skriver Unaas i en pressemelding.

Han mener det har vært et meget kompetent styre under idrettspresident Berit Kjøll som utfyller hverandre godt.

– Godt geografisk fordelt fra hele Norge, OL-vinnere som Johann Olav Koss og Astrid Uhrenholdt Jakobsen, IOC-medlem Kristin Kloster Aasen og andre med lang erfaring fra norsk idrett, fortsetter Unaas.

Engasjert mann

Det blir mange møter og reise for den engasjerte indre østfoldingen. I tillegg til ordinært styrearbeid har han også hatt oppfølgingsansvar for Norges Ishockeyforbund, Norges Bryteforbund, Norges Danseforbund, Norges Bokseforbund, Norges Svømmeforbund, Norges Luftsportforbund, Norges Skytterforbund og Innlandet idrettskrets.

– Sist helg var jeg med på 75 årsjubileumstinget til skytterne, dog digitalt. I tillegg har jeg mange av de idrettene jeg selv har vært knyttet til i mine aktive år og som journalist, og gjennom å være akkreditert og «innafor» på åtte OL, så jeg merker nettverket er stort, sier Unaas som også representerer NIF i styret i Frivillighet Norge og Landsrådet for Heimevernet.

Unaas har spesielt involvert seg i idrettsanlegg, idrettsråd, kvinneløftet, samfunnskontakt, Olympiatoppen, kommunikasjon og organisasjonsutviklingsprosjekt så langt.

– Men bredden og mulighetene i Norges Idrettsforbund og olympiske og paralympiske komite er enormt. Og først og fremst skal vi være et strategisk styre, for en store administrasjon både på Ullevaal stadion og ute i kretsene.

Tre nye medlemmer

– Det har vært mange gode diskusjoner av dedikerte medlemmer som har gitt gode vurderinger. Komiteen har fått inn veldig mange gode forslag på kandidater, i tillegg til de som er på valg. Takk til særforbundene og idrettskretsene som har sendt inn gode forslag, sier valgkomiteens leder, Grethe Fossli i en pressemelding.

Etter endringer av NIFs lov på Idrettstinget i 2019, som berører valgbestemmelsene og innføring av 2-årlig tingperiode, er ikke alle styremedlemmene i Idrettsstyret på valg i 2021. I Idrettsstyret er 2. visepresident og 4 styremedlemmer på valg. Det ble også vedtatt på Idrettstinget i 2019 at to kandidater til Idrettsstyret må være 26 år eller yngre. Alle tillitsvalgte i lovbestemte utvalg er på valg i 2021.

Det kom inn hele 17 forslag til kandidater til Idrettsstyret, inkludert de som ønsket gjenvalg.

– Valgkomiteen har lagt stor vekt på å lytte til organisasjonen. Vi legger frem et forslag med kandidater som arbeider strategisk, har gode lederegenskaper, og som har komplementær kompetanse og ferdigheter med sittende medlemmer av Idrettsstyret. Vi har også vært opptatt av kontinuitet i styret, derfor foreslår vi gjenvalg på flere kandidater, avslutter Fossli.

Idrettsstyret helhetlig, inkludert valgte kandidater for 4 år på Idrettstinget i 2019 (uthevet):

 • Berit Kjøll (president), Bærum Rideklubb
 • Vibecke Sørensen (1. visepresident), Oslo IL
 • Sondre Sande Gullord (2. visepresident), Nydalens Skiklub
 • Zaineb Al-Samarai, Holmlia Sportsklubb
 • Sebastian Henriksen, Kvaløya Sportsklubb
 • Astrid Strandbu, Tromsø IL
 • Ole Rogstad Jørstad, Sportsklubben Nessegutten
 • Elisabeth Faret, Ishockeyklubben Stavanger
 • Erik Unaas, Indre Østfold O-lag
 • Geir Jørgen Bekkevold, Fossum IF Skien
 • Sara Stokken Rott, Kalandseid IL

(Kilde: Indre24 og pressemelding fra Idrettsforbundet)

Arrangerer virtuelt minneløp i år

Innfører hastevedtak i Marker