Koordinatorene Hanne Therese Myhrer (f.v) og Marianne Egeberg Mortensen hadde all mulig grunn til å smile i forrige uke. Foto: Privat

– Vi gleder oss til å kjøpe inn utstyret og låne det ut

I forrige uke kunne Home-Start Familiekontakten Indre Østfold smile bredt etter å ha fått innvilget 60.000 kroner fra Sparebankstiftelsen Askim.

De har nemlig søkt om midler til å kjøpe inn el-sykler og el-sparkesykler som deres frivillige familiekontakter og foreldre i HSF-familier kan låne som transportmiddel.

– El-sparkesykler egner seg også for ungdommene i våre HSF+ familier! Vi gleder oss til å kjøpe inn utstyret og låne det ut. Tusen takk til Sparebankstiftelsen Askim som har troen på oss og våre prosjekter, skriver Home-Start Familiekontakten Indre Østfold på sin Facebook-side.

Populære hos barn og unge

Etter som man ser en positiv utvikling av disse sparkesyklene blant barn og unge valgte de å søke om midler til slike fremkomstmiddel.

ANNONSE

– Vi har sett at Utlånssentralen i Askim har erfart at el-sparkesykler er veldig populære til utlån. Både hos voksne og barn. Ofte er det venteliste på disse hos utlånssentralene og vanskelig å være den heldige som får låne de. Derfor ville det vært supert med Home-Start Indre Østfolds egne, slik at våre familier som lever i en sårbar situasjon og for ikke å nevne i en annerledes koronasituasjon hvor man må være kreativ og finne på uteaktiviteter som forhindrer smitte, kunne dratt nytte av disse ukentlig, skrev de i søknaden til Sparebankstiftelsen Askim.

Lavterskeltilbud i Indre Østfold

Home-Start Familiekontakten er et lavterskeltilbud til familier bosatt i Indre Østfold kommune. De støtter familier i hverdagen ved hjelp av familiekontakter som besøker en fast familie én gang i uka. Etter at hjemmebesøkene deres er avsluttet etter seks måneder, kan familiene fortsatt delta på arrangementer og turer i deres regi.

ANNONSE

ANNONSE

Ytterligere smitte på to skoler og i en barnehage

Valgt som regionansvarlig i NITO Studentene