Rally: Østberg med klasseseier i Kroatia

NTB
NTB
2 minutter lesetid

Mads Østberg var raskest på nest øverste nivå i Rally Kroatia. I gromklassen var Sebastien Ogier best etter en nervepirrende avslutning.

Østberg hadde en ledelse på over minuttet foran søndagens fem avsluttende fartsprøver. Til slutt skilte det 28,5 sekunder ned til finske Teemu Suninen. Nordmannen nærmest kontrollerte inn seieren i sin Citroën C3 til tross for at han slet med nervene.

– Det ble seier i Rally Kroatia, og vi er glade og fornøyde. Det ble en utfordrende dag, for jeg var utrolig nervøs fra første meter, men det holt til slutt. Nå ser jeg fram til neste VM-runde, sa Østberg ifølge Citroëns Racings twitterkonto.

Dramatisk

Det var derimot drama om seieren i den største klassen. Ogier viste sin styrke og hvorfor han har vunnet VM sju ganger. På den avsluttende superprøven satte han en standard ingen klarte å matche.

Hans lagkamerat i Toyota, briten Elfyn Evans, hadde overtatt ledelsen i løpet av søndagens fire første prøver. Han ledet med 3,9 sekunder og hadde presset på seg, men kom i mål 0,6 sekunder for sent.

Ogier overtok også ledelsen i VM-sammendraget. Han har 61 poeng mot belgiske Thierry Neuvilles 53. Det var franskmannens 51. rallyseier.

ANNONSE

– På det siste hjørnet gjorde jeg en feil, men vet ikke om jeg tapte alt der. Det er synd, sa Evans.

Stakk fra politiet

Ogier var dessuten innblandet i en kollisjon tidligere på dagen på vei til en fartsprøve. Han krasjet med en privatbil. Ifølge Eurosport stakk han ifra politimannen som ville holde ham tilbake etter uhellet. Det er uklart hva slags reaksjon franskmannen får.

Andreas Mikkelsen endte langt nede på listene totalt, men Skoda Fabia-føreren leder WRC2-klassen sammenlagt. Her ligger Østberg på fjerdeplass.

(©NTB)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.