Foto: Glenn Thomas Nilsen

Fagskolestudier åpner i Indre Østfold til høsten

Fra august vil innbyggerne i Indre Østfold få egne fagskoletilbud på rådhuset i Askim. Fagskolen i Viken har opprettet et nytt tilbud om utdanning innen helse og oppvekst. 97 søkere har dette studiet som sitt førstevalg.

– Det er flott å se at vi har truffet med dette studiet, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse i Viken, Siv Henriette Jacobsen til viken.no (ekstern lenke)

Hun berømmer de seks kommunene som sammen med fylkeskommunen har initiert og jobbet frem fagskoletilbudet i Askim.

– Fagskolen i Viken er bevisst på å jobbe sammen med kommunene, næringslivet og andre aktører for å legge til rette for kompetanseheving det er ønske om og behov for på ulike steder i Viken, fortsetter Jacobsen.

Mange søkere

Studiested Indre Østfold tilbyr foreløpig følgende studier; Barn med særskilte behov og observasjons- og vurderingskompetanse i helsetjenesten. På sikt blir det trolig flere tilbud her.

Totalt har 1821 søkere gjennom samordnet opptak, ønsket Fagskolen i Vikens ordinære studietilbud. Det er helse- og oppvekstfag, ledelsesfag, reiselivsfag og tekniske fag som dominerer søkerlisten.

– I skoleåret vi er inne i nå, har vi i tillegg 1900 påmeldte på fagskolens andre etter- og videreutdanningstilbud. Fagskolen i Viken er Norges største offentlige fagskole, og skolen er i stor vekst, sier rektor Eirik Hågensen, som er stolt over at skolen tilbyr utdanning som er etterspurt og at det gir en meget positiv utvikling for hele Fagskolen i Viken. 

(Kilde: Viken fylkeskommune og Indre Østfold kommune)

Fikk melding om gressbrann

Nå skal 1000 km riksvei få ny asfalt