Onsdag deltok 149 elevbedrifter fra ungdomsskoler i hele fylket under digitalt fylkesmesterskap i regi av Ungt Entreprenørskap Viken. Flere bedrifter fra Mysen ungdomsskole gjorde det bra og vant flere priser.
New Value EB fra Mysen ungdomsskole tok 1. plassen i kategorien Beste samarbeid med næringslivet, og 2. plass i Beste logo. Flere andre elevbedrifter fra Mysen forsynte seg også av av premiene.
For første gang ble det gjennomført et felles fylkesmesterskap for elevbedrifter i ungdomsskolen. Totalt var 149 påmeldt, hvor 20 av disse gikk til finalen.
Innovative og bærekraftige ideer fra unge elever
Innovatører trengs overalt, og forretningsideene til årets elevbedrifter beviser at dagens unge tenker både nytt og bærekraftig.
– Vår forretningsidé er å bruke treverk som ellers skulle blitt kastet, og lage fine ting som vi selger, forklarer Nanna Reymert Jensen, daglig leder i New Value EB i en pressemelding.
Hun forteller at de har samarbeidet godt med både Maxbo og ENT Møbeldesign i Mysen. De har blant annet fått lov til å besøke og utvikle produkter sammen med disse.
– Dette var en ny, spennende, morsom og viktig opplevelse for flere av oss i bedriften under ungt entreprenørskap. Vi fikk føle på hvordan de jobber og prøvd ting vi aldri før hadde tenkt over, forklarer de unge gründerne, som også ble belønnet med andre plass i kategorien beste logo.
For Nettsekk EB fra Mysen ungdomsskole ble den en tredje plass i beste logo, samt andre plass i kategorien Lærerstudentenes pris – Beste pitch. Denne prisen ble delt ut av lærerstudentene ved Høgskolen i Østfold.
Mysen-bedriftene Trash runners EB, Nabolånet EB, Buddy Up EB og New Value EB var også på nominasjonslisten i denne kategorien.
Omstillingsevne i skolen
– Det siste året har både elever og lærere måttet utvikle digital kompetanse og omstille seg i et tempo det står virkelig respekt av, sier Christer Engström, leder i Ungt Entreprenørskap Viken, region Østfold i pressemeldingen.
Til tross for en krevende skolehverdag har nærmere 2 800 elever i ungdomsskolene i Viken drevet elevbedrift denne skoleåret.
– Rundt 650 lærere har brukt Elevbedrift som undervisningsmetode, i vanlig undervisning og på hjemmeskole. Både lærere og elever fortjener ros for sin imponerende endringsvilje, fortsetter Engström.
Også lokalt har skolen fått det til på en god måte.
– På Mysen ungdomsskole har 140 elever på 9. trinn drevet Elevbedrift denne vinteren, og det under særdeles krevende forhold. Elevene har fått mulighet til å samarbeide og være kreative under god veiledning fra lærerne sine, med Stine Gjerløw som stødig koordinator, forteller Irene Bergsland, rådgiver i Ungt Entreprenørskap Viken, og kontaktperson for Mysen.
Får relevant erfaring
– Elevbedrift er i høyeste grad elevaktiv læring, slik Fagfornyelsen legger opp til. Gjennom arbeidet med Elevbedrift, har elevene tenkt ut en forretningsidé, samarbeidet innad og med aktører utenfor skolen, og jobbet fram bærekraftige og innovative produkter. Lokalt arbeidsliv har bidratt som veiledere, og elevene har fått erfaring som er relevant både for videre studievalg og fremtidig arbeidsliv, sier Engström.
(Kilde: Pressemelding)
ANNONSE