Klar oppfordring til IØ-ungdom

I påska var det flere sosiale samlinger i Halden, og dersom du har vært på en av disse eller kjenner noen som har vært det så har Indre Østfold kommune en klar oppfordring.

De som var på en av disse samlingene bes på det sterkeste om å teste seg snarest mulig. I tillegg må disse personene være hjemme uten kontakt med andre inntil negativt prøvesvar foreligger.

Bakgrunnen er at Halden kommune melder at det er påvist flere smittetilfeller blant ungdommer i alderen 17-20 år, som har deltatt på samlinger på Venås, i Svinesundparken og ved Sauøya på skjærtorsdag, og ved Høvleriet og Svinesundparken på påskeaften.

– Det er kjent at flere ungdommer fra Indre Østfold var tilstede på disse samlingene. Vi oppfordrer nå alle som har vært på noen av disse samlingene å bestille test og at de blir hjemme til de har fått negativt testsvar. Dette for å hindre at smitten sprer seg videre, skriver Indre Østfold kommune tirsdag kveld.

Gratis koronatest bestiller du her (ekstern lenke)

Smitteutbrudd i Halden

Ifølge Halden kommune er det nå et smitteutbrudd blant personer i alderen 17-20 år. Utbruddet kan spores tilbake til flere sammenkomster blant ungdom i påsken.

Kommuneoverlege i Halden, Kjersti Gjøsund, sier til kommunens nettside at de med sikkerhet vet at det har vært smittede til stede på disse samlingene.

– To personer fra Sarpsborg som deltok på en slik samling, har i dag fått påvist koronasmitte, opplyser NRK Oslo og Viken.

LES OGSÅ:

Tirsdagens smittetall er klare

Slik er Erna Solbergs plan for gjenåpning av Norge