I påskeuken ble det totalt påvist 171 nye smittetilfeller i Fredrikstad. Det er det nest høyeste ukeantallet siden pandemien startet. Foto: Terje Pedersen / NTB

Flere koronasmittede i Fredrikstad vil ikke oppgi nærkontakter

De seneste dagene har koronasenteret i Fredrikstad opplevd at om lag ti smittede ikke vil oppgi sine nærkontakter. De kaller det en ny og uheldig utvikling.

– Vi har ikke sett dette før. Det har kun vært akkurat nå den siste uken, sier kommuneoverlege Lise Wangberg Storhaug til Fredriksstad Blad.

Hun presiserer at de fleste er flinke og samvittighetsfulle, og oppgir nærkontakter.

– Men det å ikke oppgi nærkontakter må ikke bli en trend, for da vil det få større betydning for smittespredningen.

Inntil videre er det mer uheldig at folk ikke oppgir nærkontakter, enn det er farlig for Fredrikstad-samfunnet, mener kommuneoverlegen.

Verste smitteuke i Fredrikstad siden november

171 smittetilfeller ble påvist i løpet av påskeuken i Fredrikstad. Så mange smittetilfeller på en uke har ikke vært registrert på 20 uker.

Det er det siste døgnet påvist 20 nye tilfeller av koronaviruset i Fredrikstad. I 19 av tilfellene er det kjent smittevei, opplyser kommunen.

I påskeuken ble det totalt påvist 171 nye smittetilfeller i kommunen. Det er det nest høyeste ukeantallet siden pandemien startet, skriver Fredriksstad Blad.

I Sarpsborg er smittetrykket enda høyere. Der er det påvist 26 smittetilfeller det siste døgnet, noe som gir 192 nye smittetilfeller i uke 13.

I Moss er det registrert sju nye tilfeller – alle med kjente nærkontakter. Råde melder om ett, mens Hvaler ikke har registrert noen nye tilfeller. Halden og Indre Østfold har ikke oppdatert med siste døgns smittetall ennå.

(©NTB)

LES OGSÅ:

Nasjonale koronatiltak forlenges til 14. april

Undersøker om det er en straffbar handling