Illustrasjonsfoto: Glenn Thomas Nilsen

Innfører hjemmeundervisning og rødt tiltaksnivå

Gjennom hele påsken har det vært stigende smittetrend i Indre Østfold kommune. Man ser at smitteutviklingen rammer spesielt ungdomsmiljøet i Askim.

– For å få stoppet smitteutviklingen og for å få kontroll på situasjonen innfører vi hjemmeundervisning og rødt tiltaksnivå på flere av våre skoler den kommende uken, uke 14, opplyser kommunen på sin nettside.

Tiltaksnivå gjelder for følgende skoler:

  • Videregående skole i Askim og Mysen har hjemmeundervisning ut uke 14.
  • Askim ungdomsskole – alle elever og ansatte skal testes mandag 5. april. Alle husstandsmedlemmer oppfordres sterkt til å være i avklaringskarantene inntil prøvesvar foreligger. Elevene har fri tirsdag 6. april og det innføres hjemmeundervisning ut uke 14. Vi minner om at alle elever og ansatte som skal testes er i karantene til prøvesvar foreligger. Rødt tiltaksnivå vurderes i uke 15, mer informasjon om dette kommer i løpet av kommende uke.
  • Alle andre ungdomsskoler i kommunen (Mysen, Trøgstad, Spydeberg og Knapstad ungdomsskoler) har fri tirsdag 6. april og går over til rødt tiltaksnivå i uke 14. Rødt tiltaksnivå vurderes i uke 15, mer informasjon om dette kommer i løpet av kommende uke.
  • Alle barneskolene i Askim (Grøtvedt, Rom, Askimbyen, Korsgård og Moen skole) har fri tirsdag 6. april og går over til rødt tiltaksnivå i resten av uke 14. Rødt tiltaksnivå vurderes i uke 15, mer informasjon om dette kommer i løpet av kommende uke. 
  • Alle barnehagene i Askim er stengt tirsdag 6. april. Eventuelt innføring av rødt tiltaksnivå vurderes fortløpende.

(Kilde: Indre Østfold kommune)

LES OGSÅ:

MC-fører kjørt til sykehus for sjekk

Her er søndagens smittetall