Påsken er uten tvil eggets høytid, og vi spiser faktisk dobbelt så mange egg i påsken som ellers i året. Foto: MatPrat

Vi spiser 26 millioner egg i påskeuken

Nordmenn spiser dobbelt så mange egg i påsken som ellers i året. Visste du at det går an å oppbevare eggene på kjøkkenbenken?

– I påsken øker eggforbruket og hver nordmann spiser ca. 1 egg hver dag i påsken, fra skjærtorsdag til og med 2. påskedag. Dette tilsvarer i overkant av 26 millioner egg, sier Anette Hansen, matfaglig rådgiver i MatPrat.

Egenskapene i egget kommer best frem i romtemperatur.

– Har du eggene i kjøleskapet og vet du skal bruke dem neste dag, bør du la dem ligge på benken natten over, fortsetter hun. Eggene kan faktisk overnatte på benken en hel uke uten at det gjør noe, men utover det bør eggene oppbevares i pakken i kjøleskaptemperatur (ca. 4 °C).

Gir best resultat i matlagingen.

ANNONSE

– Blant annet vil romtempererte eggehviter bli stivere og få høyere volum under pisking enn kjøleskapskalde. I tillegg kan romtemererte egg som kokes være enklere å skrelle. Egg bør kun være kjøleskapskalde om de skal posjeres, avslutter Hansen.

(Pressemelding fra MatPrat)

ANNONSE

ANNONSE

Arbeid på jernbanen i påsken

Trafikkulykke i Havnåsveien