5 deilige kakaovarianter til påske

Pressemelding
3 minutter lesetid

Kakao hører påsken til! Over halvparten av Norges befolkning har planer om å drikke kakao i årets påskeferie. Aller mest populær er den varme drikken nord i landet, mens den er minst populær i Oslo.

I påsken er det mange som sverger til favorittene appelsin, tursjokolade og kakao. Det er likevel noen geografiske forskjeller når det gjelder i hvilken grad vi har planer om å nyte kakao denne påsken.

Blant befolkningen i Nord-Norge oppgir hele 64 % at de har planer om å drikke kakao i løpet av påskedagene, ifølge en undersøkelse utført av Norstat på vegne av Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no). Også i Midt-Norge er kakao populært, der er tilsvarende andel på 60 %. I Oslo er det derimot færre (45 %) som har planer om å drikke kakao denne påsken.

Uansett hvor du befinner deg i landet er kakao en god og enkel drikk som er velegnet i mange anledninger. En termos fylt med kakao passer utmerket for turer i nærområdet, i solveggen hjemme eller i sofakroken med et brettspill eller en god bok.

– Det fine med hjemmelaget kakao er at alle kan tilpasse den som de selv ønsker. Den kan lages på smeltet sjokolade, fyldig melk og pisket krem for en luksusvariant, eller du kan lage den med lettmelk, lite sukker og mørk sjokolade for en sunnere variant. Lages den fra bunnen av med melk gir den uansett påfyll av viktige næringsstoffer og med lettmelk er den 1 av 3 anbefalte porsjoner magre meieriprodukter om dagen, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver hos Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).

For å gjøre ekstra stas ut av hjemmekosen kan kakao også kombineres med andre spennende ingredienser.

– Kakao egner seg veldig godt med flere smakskombinasjoner. Tilsett for eksempel litt chili, kanel eller ingefær, da får du en smakfull drikk. Den ultimate påskekakaoen får du dessuten om du blander i litt ferskpresset appelsin, sier Glemminge Arnesen.

Her er fem spennende kakaooppskrifter:

Varm sjokolade med krem og appelsin

ANNONSE

Chilikakao

Kakao med ingefær

Luksuskakao med mørk sjokolade

Varm kakao med kanel

Tror du at du kommer til å drikke kakao/varm sjokolade i løpet av påsken?

Hele NorgeNord-NorgeMidt-NorgeVestlandetSørlandetØstlandetOslo
Andel som svarer «ja»52 %64 %60 %53 %41 %51 %45 %

Landsrepresentativ undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) i uke 11 2021. 1015 respondenter.

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.