Kjeld Henning Sandem. Foto: Erik Unaas

Konstitueres som daglig leder

1. mai blir det lederbytte ved Momarken travbane. Skjetvingen Harald Aase, som har vært daglig leder i 50 prosent stilling siden 1. november 2019, skal nå konsentrere seg mer om sin egen bedrift Member Media AS i Askim.

Sports- og markedssjef Kjeld Henning Sandem konstitueres som daglig leder etter Aase. Oppgaven kombineres med tidligere oppgaver.

Han er klar til å ta utfordringen med å lede Momarken-selskapene på heltid en tid framover.

– Etter nok en skuffelse over å ha gått glipp av de to storløpene Unionskampen 20. mars og Skjærtorsdagstravet i påsken, ser vi fremover igjen. Det er det som er så flott med travsporten – det kommer alltid nye løp og oppgaver, sier Sandem i en pressemelding.

Harald Aase sier at den daglige ledelsen av Momarken-selskapene krever nå 100 % tilstedeværelse.

– Slik travsporten står i dag, må man være tilgjengelig 24/7. Det har jeg for så vidt vært, men det har gått på bekostning av driften av mitt eget selskap. Både Momarken-selskapet og Member Media AS vil være tjent med at driftsselskapet ledes av noen som har anledning å kun ha søkelys på travet, sier Aase i pressemeldingen.

(Saken fortsetter under bildet)

Styreleder Erik Unaas (til høyre), her med påtroppende daglig leder Kjeld Henning Sandem. Foto: Unni Sletten

Vært med i 13 år

Sandem er fortsatt like topp motivert, og sier det blir veldig trivelig og igjen åpne portene for publikum, produsere gode stevner og utvikle arenaen.

– Banen blir ikke åpnet for publikum og løp neste uke, men dagen nærmer seg. Etter mine 13 år på Momarken føler jeg at jeg kjenner sporten godt og vet hva vi er gode på og hvor vi har et forbedringspotensial. Vi skal nå bruke tiden fremover godt for å ruste oss for fremtiden, tilpasse en god organisasjon i tråd med våre arbeidsoppgaver, samt ikke minst bygge et sterkt omdømme, fortsetter Sandem.

Et av de fremste Viken-varemerkene

Styreleder Erik Unaas er glad for at lederbyttet skjer så smertefritt.

– Momarken er et av de beste varemerkene og fremste møteplassene i nye Indre Østfold kommune. Det er nå også den eneste totalisatorbanen i Viken. Vi har store ambisjoner for å utvikle banen, treningsanlegg og stallområder, og har en målsetting om at arenaen skal ha landets beste omdømme i 2025, sier Unaas, som blant annet var ordfører i daværende Eidsberg kommune i årene 2011-2019.

Unaas er trygg på at Sandem med all sin rutine og erfaring, sammen med kompetente og motiverte medarbeidere og styret, vil videreføre den positive utviklingen Momarken har hatt de siste årene.

– Dessuten skal vi levere regnskap i balanse til våre eier, sier Unaas.

Harald Aase. Arkivfoto: Erik Unaas

Østfold kollektivtrafikk øker prisene

Gladnyhet fra kulturskolen