Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Avlyser Spydeberg Rock i år også: – Dette er fryktelig trist

Heller ikke i år kan den populære rockefestivalen i Spydeberg gjennomføres. Festivalen skulle ha feiret 10-års jubileum i fjor.

– Vi har levd i håpet et års tid, så dette er fryktelig trist, forteller Kenneth Hansen som er presseansvarlig for festivalen, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Populær festival avlyses (2020)

Indre Østfold kommune har gitt festivalen avslag på forespørselen om gjennomføring av Spydeberg Rock Festival 2021.

– Avslaget begrunnes med at det ikke kan forventes at smittesituasjonen i regionen eller landet for øvrig er av en slik art at dette arrangementet kan gjennomføres i den størrelsesorden og det omfang som er presentert for kommunen. Teboplassen i Spydeberg er ikke stor nok til at avstandsreglene kan overholdes for et så stort antall mennesker. Det kan videre heller ikke forventes at Regjeringen åpner for å kunne gjennomføre så store arrangement allerede i mai, skriver kommunen i sin begrunnelse.

Ingen sure miner 

Hansen forteller at festivalen på ingen måte klandrer kommunen for dette.

– Vi har stor forståelse for at en slik avgjørelse fattes. Selv om vi så gjerne skulle gjennomført  festival i år er det helt naturlig at kommunen ikke vil ta noen sjanser. Vi er heller ikke lystne på å være den første festivalen på Østlandet som i verste fall sørget for 3000 smittetilfeller på en helg, innrømmer den forståelsesfulle festivalarrangøren.   

Arrangørene ser likevel lyst på fremtiden.

ANNONSE

– Jubileet ble først utsatt til 2021. Når vi nå ikke har mulighet til å arrangere bursdagsfesten i år heller, får vi se et år frem i tid og komme knallsterkt tilbake, forteller Hansen som er av de tre festivalsjefene.

Hansen sier at han er enig med de to andre arrangørene (Børre Olsen og Eddy Lyshaug) om at de til høsten starter med blanke ark.

– Da booker, planlegger og tilpasser vi størrelsen for festivalen ut i fra forventede retningslinjer for mai 2022. Så 10 årsjubileet skal det bli uansett om Covid-19 vil eller ikke, avslutter Kenneth Hansen i pressemeldingen.

FAKTA 
Spydeberg Rock Festival 

  • Arrangeres siste helgen i mai hver år
  • Ble første gang arrangert i 2011
  • Arrangeres fremdels av samme trio som 2011. Kenneth Hansen, Børre Olsen og Eddy Lyshaug
  • 28. – 30 mai i år skulle 10 årsjubileet vært arrangert med artister som Madcon, Nik Kershaw, Rednex, Odd Norstoga, The Baseballs og Di Derre for å nevne noen.

(Kilde: Pressemelding)

NOEN BILDER FRA FESTIVALEN I 2019:

ANNONSE

ANNONSE

11 nye smittetilfeller – økende smittetrend i Indre Østfold

50 nye smittetilfeller i Sarpsborg, Fredrikstad og Halden