Arkivfoto: Indre Østfold kommune

11 nye smittetilfeller – økende smittetrend i Indre Østfold

Søndagens smittetall viser at 11 personer har fått påvist Covid-19. Åtte er nærkontakter til tidligere smittetilfeller, to med ukjent smittested og en som er smittet i forbindelse med utenlandsopphold.. Smittesporing pågår.

Lørdag ble 218 personer testet.

– Det er høyt smittetrykk i mange kommuner rundt oss og vi har økende smittetrend i vår kommune. For å holde smittetrykket nede, oppfordrer vi til å unngå unødvendige reiser til kommuner med høyt smittetrykk, skriver Indre Østfold kommune på sin nettside søndag kveld.

LES OGSÅ: 12 nye smittetilfeller i IØ

Indre Østfold kommune oppfordrer oss alle nå til handle lokalt slik at man unngår mobilitet på tvers av kommunegrensene.

ANNONSE

– Tar alle sin del av ansvaret og overholder avstandskravene, og i tillegg tenker på hvem vi gjør til våre nærkontakter, så kan vi sammen holde tiltaksnivået nede i tiden som kommer, skriver kommunen videre.

Ett nytt tilfelle i Skiptvet

– Vi har i dag fått bekreftet ett nytt smittetilfelle i Skiptvet. Dette er en tidligere nærkontakt og smittesporing er gjennomført, opplyser Skiptvet kommune.

FAKTA:

  • Per 14. mars kl. 21.00 er det 655 personer som har fått påvist smitte i Indre Østfold kommune. Dette er det totale antallet fra man startet å teste 1. mars 2020 og frem til i dag.
  • Per 14. mars er det gjennomført 36 578 tester.

LES OGSÅ:

ANNONSE

ANNONSE

21 nye smittetilfeller i Sarpsborg

Avlyser Spydeberg Rock i år også: – Dette er fryktelig trist