Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen/ NTB

45 394 søkere til videregående skoler i Viken

Da søknadsfristen gikk ut 1. mars var det 45 394 søkere til videregående skoler i Viken fylkeskommune. Det samme tallet for 2020 var 45 304.

Det er i år 17 791 søkere til første trinn på videregående opplæring. 56,1 prosent av det totale antallet søkere har søkt studieforberedende utdanningsprogram, der studiespesialisering har den absolutt største søkermassen med totalt 6743 søkere, en andel på 39 prosent.

Idrettsfag ligger på andreplass, med 1592 søkere, som utgjør 9,2 prosent av søkerne. Medier og kommunikasjon er utdanningsprogrammet med størst nedgang i antall søkere, fra 486 til 343, som gjør at andelen har sunket fra 2,8 prosent til 2 prosent.

– I fjor hadde vi en rekordstor økning i søkertallene. Det er positivt at tallet i år holder seg stabilt eller går opp – det indikerer at ungdommen ønsker seg utdanning, sier fylkesråd for utdanning, Siv Henriette Jacobsen.

Les hele saken på viken.no (ekstern lenke)

Har stiftet Indre Østfold ishockeyklubb

Nygaardsplassen i Fredrikstad får utmerkelse