Askim-gutta og tidligere spillere Tormod Hanstad (f.v.) og Ole Johan Retteråsen (helt til høyre), samt ishockeyklubb-stifterne Pål Dramstad (nummer to fra venstre) og Erik Unaas. FOTO: Samir Tawfiq

Har stiftet Indre Østfold ishockeyklubb

Onsdag kveld var president i Norges Ishockeyforbund, Tage Pettersen, på plass i Indre Østfold for å gi drahjelp til å stifte en klubb for ishockey og andre isidretter.

Sist Norges Ishockeyforbund hadde en medlemsforening her var i Askim IF for mange år siden.

– Ishockey er en av verdens største vinteridretter. Interessen i Norge er også stor, og alt ligger til rette for et bredt miljø i Indre Østfold. De fire andre bykommunene i Østfold har allerede ishaller, og vi ser jo så raskt det blir vinter bare eksploderer det med unge og gamle skøyteløpere, på islagte baner, tjern og haller der de finnes, sier Tage, som opp igjennom har snakket med mange i Indre Østfold som har ønsket en klubb.

Viktig å få en klubb

Ole Johan Retteråsen, tidligere ishockeyspiller i Askim, var vertskap for stiftelsesmøtet som ble avholdt i Karjolen på Momarken travbane.

– Det viktige nå er å få en klubb, med et strategisk styre som kan jobbe for å få opp aktivitet – og lage en plan for både utendørs og innendørs anlegg etter hvert. Det har vært mange avisoppslag i lokalavisen, og flere utredninger av hall, de siste 10-15 årene. Men alle har nok strandet blant annet fordi det ikke har vært et idrettslag med disse isidretter på programmet, og forankringen ikke har vårt tydelig nok, sier Erik Unaas, som gjennom sitt journalistvirke har arbeidet med ishockey siden 1980-tallet.

Unaas sitter i dag i styret i Norges Idrettsforbund (NIF) og olympiske paralympiske komité, og er kontaktperson for nettopp ishockeyforbundet.

– Indre Østfold-regionen, med fire kommuner, har nesten 60 000 innbyggere. Jeg tror bare det er Drammen, Sandnes, Ålesund og Bodø som er større kommune i Norge nå uten egen ishall, sier Unaas.

(Saken fortsetter under bildet)

President i Norges Ishockeyforbund Tage Pettersen og idrettsrådets leder Gabrielle Northern Bjørnstad var enige om at Indre Østfold fortjener slik klubb. Til høyre: Pål Dramstad. FOTO: Erik Unaas

Hockeyprofiler fra IØ

Tross manglende anlegg har det de siste årene kommet mange hockeyprofiler fra Indre Østfold. Både Knut Erling Granaas og Loyd Remi Palander Solberg har vært nøkkelspillere på kjelkelandslaget, mens Kjetil Salseng Johnsen og Eirik Hafstad Johansen har vært på juniorlandslaget.

– Eirik går på hockeylinja på NTG Lillehammer, og spiller på klubbens beste lag. Marius Hanstad fra Askim er svensk juniormester. Og flere har vært innom et stadig voksende kvinnehockey-miljø i Follo og Oslo. Det er fortsatt en del som pendler til klubbmiljøer i Ski, Moss og Sparta Sarpsborg, fortsetter Unaas.

Må være plass til alle

Han mener det nå gjelder å samle alle krefter.

– Det finnes et godt miljø i laget Askim Beetles, det har vært en gjeng rundt Eidsberg IL, det er gjenger som spiller på løkker og tjern mange steder rundt i de fem gamle kommunene, og enda litt utenfor. I en ny klubb må det være plass til alle. Innenfor en radius på en times kjøring, finnes 15-20 ishaller. Her finnes mange kapasiteter å trekke veksler på. Og det er kort vei til Sveriges ledende miljø, Färjestad BK i Karlstad. Også de har lovet å hjelpe til, sier han.

Selv om ishockey-idretten er utgangspunktet, vil det være naturlig med en hall også tilrettelagt curling, kortbane og kunstløp.

(Saken fortsetter under bildet)

Pål Dramstad (i midten) fikk med seg to landslagsspillere i styret da klubben ble stiftet.
Loyd Remi Solberg Palander er superveteran på kjelkehockey-landslaget, og Agnete Eggen Diskerud har mange år som toppspiller i kvinneserien, også på landslaget. FOTO: Erik Unaas

33 idrettsgrener

– Både de som har jobbet for ishockey i Indre Østfold utrettelig i mange år og nye entusiaster var til stede. Idrettsrådet deltok, ved daglig leder og flere styrerepresentanter. Vi har nå 33 idrettsgrener representert gjennom ca 75 ulike klubber i vår kommune. Et mangfoldig idrettstilbud beriker kommunen. Det er viktig for at alle skal kunne finne sitt miljø og en idrett de elsker. Vi takker ishockey-ildsjelene og ønsker den nye klubben lykke til med sin satsing!, skriver Indre Østfold Idrettsråd på sin Facebook-side onsdag kveld.

Disse sitter i styret i den nystiftede klubben:

  • Leder: Pål Dramstad
  • Styremedlem: Kai Konnerup
  • Styremedlem: Loyd Remi Palander Solberg
  • Styremedlem: Agnete Eggen Diskerud
  • Styremedlem: Jarle Hilton
  • Styremedlem: Dag Skjørten
  • Styremedlem: Ann-Karin Løken
  • Styremedlem: Rebecca Bakken
  • Varamedlem: Kjetil Igletjern
  • Varamedlem: Glenn Ole Thomsen

Tre siktet etter helikoptertur til hytte i Sverige

45 394 søkere til videregående skoler i Viken