Hovin skole. Foto: Glenn Thomas Nilsen

Seks nye smittetilfeller – to skoler berørt

Mandag er det påvist smitte ved Hovin skole i Spydeberg og Askim videregående skole.

I Spydeberg er 59 elever og 11 ansatte definert som nærkontakter og skal testes. Det betyr også at alle elevene og ansatte ved skolen er i avklaringskarantene til det foreligger prøvesvar på nærkontaktene.

– Ved Askim videregående skole er det påvist smitte i første trinn, og 47 elever og 10 ansatte er satt i karantene. Alle elever og lærere som er satt i karantene vil bli varslet i løpet av kvelden, opplyser Indre Østfold kommune.

På gult nivå

Det blir hjemmeundervisning for berørte elever på Askim videregående skole.

– Den lokale smittesituasjonen gjør at skolen fortsetter på gult tiltaksnivå. Vi følger vi ordinær timeplan og alle elever som ikke er i karantene skal være på skolen hver dag. Vi lover fortsatt sterkt fokus på gode smitteverntiltak. Vi oppfordrer alle våre elever til å laste ned den nye smittestopp-appen fra FHI. Kantina holder åpent som vanlig, skriver Askim videregående skole på sin nettside.

Klasserommene holdes åpne slik at elever kan oppholde seg der i friminuttet og lunsjpauser.

– Elever som ønsker å bruke munnbind, må gjerne gjøre det, men det er ikke et felles påbud om bruk av munnbind på skolen.

De minner nok en gang om følgende: Hold avstand, bruk munnbind, hold deg hjemme hvis du er syk og ha god håndhygiene. Begrens sosial kontakt og tenk på hvem du gjør til dine nærkontakter.

Seks nye smittetilfeller

Mandag meldes det om seks nye smittetilfeller i Indre Østfold. Fem er nærkontakter til tidligere smittetilfeller, mens den siste har kjent smittested utenfor kommunen. Smittesporing er i gang.

Søndag ble 62 personer testet.

LES OGSÅ:

Klappet for driftige eier-kvinner

Norge mangler over 2000 helsesykepleiere