Antallet personer som ble bøtelagt for mobilbruk i trafikken gikk ned med 16 prosent i januar og februar i år sammenlignet med samme tid i fjor. Foto: Gorm Kallestad / NTB

2.497 personer bøtelagt for mobilbruk i trafikken i 2021

I alt 2.497 personer ble bøtelagt for mobilbruk i januar og februar i 2021. Det er en reduksjon på 16 prosent sammenlignet med samme tid i fjor.

Selv om tallet er redusert med 16 prosent er trafikksikkerhetsorganisasjonen for ungdom, Ung i Trafikken, ikke fornøyd.

– Det er gledelig at bilistene i større grad legger bort mobilen mens de kjører, likevel er nærmere 2.500 personer bøtelagt for mobilbruk. Kjører du i 80 km/t og ser bort fra veien i fem sekunder, har du kjørt 110 meter. Det tilsvarer nesten lengden på en fotballbane, sier kommunikasjonsrådgiver Henrik Pettersen Sunde i en pressemelding.

Fra og med 2021 økte satsene for bruk av mobil i trafikken. Nå kan du risikere å få 5.000 kroner i bot og tre prikker på førerkortet dersom du blir tatt i å bruke mobilen mens du kjører. I fjor var boten på 1.700 kroner og en prikk.

– Det kan jo virke som de nye reglene har hatt effekt. Vi krysser fingrene for at reduksjonen fortsetter i måneden fremover, sier rådgiveren.

(©NTB)

Tre klasser er satt i karantene etter smitte

Sykehuset Østfold feilregistrerte antall koronapasienter