Foto: Indre Østfold kommune

Slik ligger det an med vaksineringen i IØ

Her får du en liten oppsummering hvor langt man har kommet med vaksineringen i Indre Østfold.

Status koronavaksinering pr. 2. mars 2021:

  • Per 2. mars har 2 878 personer fått dose 1 og 1 338 fått dose 2.
  • Vi er ferdige med å vaksinere beboere på sykehjem og i bemannede omsorgsboliger.
  • Vi vaksinerer fortløpende helsepersonell i kommunen. Vi er nesten ferdige med å vaksinere ansatte på sykehjem/helsehus, hjemmesykepleie, fastleger og legevakt. Det følges opp kontinuerlig med ledere i alle andre helsetjenester. De første ukene kunne kommunene gi 20 % av mottatte vaksiner til helsepersonell. Fra uke 7 fikk vi større leveringer med Astra Zenica som utelukkende skal gå til helsepersonell.
  • Vi er så og si ferdige med gruppen 85 +. Vi kontakter de som ikke har blitt vaksinert, slik at vi sikrer at alle har fått informasjon om vaksineringen. 
  • Vi har begynt med gruppen 80 +.
  • Vi har foretatt 59 hjemmevaksineringer til hjemmeboende, som ikke klarer å komme seg til vaksinelokalet. Vi fortsetter med dette de kommende ukene.
  • For noen uker siden fikk vi såpass mange doser at vi kalte inn noen titalls personer i gruppen 75 + år for å få fylt opp timer. Gruppen 75 + fortsetter vi med så fort vi har fått beskjed om når vi får tildelt flere vaksinedoser.
  • Nå er situasjonen slik at vi får vaksiner som bare rekker til å dekke dose 2. Det vil si at det er bare noen titalls doser som går til dose1-vaksinering, som ble gitt i uke 8 og uke 9. Det samme gjelder for uke 10.

– Kommunen vet bare en uke frem i tid hvor mange vaksinedoser vi får levert. Men vi vet at det vil bli økte leveringer etter hvert. Mange tar kontakt og er interessert i å få vaksine. Det er vi glade for, og vi følger til enhver tid anbefalinger, prioriteringer og retningslinjer fra FHI og Helsedirektoratet. Alle som er innenfor prioriteringene vil få tilbud om vaksine, men vi vet foreløpig ikke når dette skjer, opplyser Indre Østfold kommune på sine nettsider.

ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Bjerke-løp flyttes til Momarken

Personer fra disse stedene må vente med å besøke Østfoldbadet