Får besøk av en kunstner med mange talenter

Pressemelding
2 minutter lesetid

Førstkommende lørdag får Galleri Art To Be på Tomter besøk av en kunstner med mange talenter. Tora Synnøve Yli Myre, eller Tora Sola som hun kaller seg, tegner og maler, synger egne sanger og skriver poesi!

Dette får vi smake på når hun åpner kunstutstillingen SYN / VISION.

Tora vokste opp i Heddal i Notodden kommune, men havnet i Oslo. Hun tok utdannelse innen forming, med hovedvekt på tegning ved Høgskolen i Notodden. Hun har også studert grafikk ved Kunstakademiets konservatorskole. Den flotte Telemarksdialekten har hun hegnet godt om og er med henne i både skriftspråk og tale.

Når det gjelder tegne- og malekunsten henter hun ut det sanselige fra sine innerste tanker og følelser, der farger og bevegelser spiller en stor rolle. Bevegelse i følelser vises ved å variere mellom sterke og sarte farger. 

Hun er opptatt av å finne stille rom, både innenfor kunsten, sangen og poesien. Derfor synger hun fredskonserter i Kampen kirke annenhver uke. Hun synger sine egne sanger acapella og leser egen poesi, kun kirkerommet akkompagnerer og hun synger uten mikrofon.

ANNONSE

En slik opplevelse har vi ikke hatt i Galleri Art To Be tidligere, og for oss galleristene blir dette noe nytt og spennende.

Pga koronasituasjonen må kanskje en del av arrangementet holdes utendørs, og kunstneren må muligens også fremføre sine ord og toner i flere omganger alt etter hvor mange som møter opp.  Smittevern kommer i fremste rekke.

Utstillingen blir stående i to uker, fra 6. til og med 21. mars.

(Innsendt sak)

Tora Synnøve Yli Myre. Foto: Privat

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.