Oliver Solberg imponerte i WRC-debuten sin. Foto: Micke Fransson/TT / NTB

Solberg med topplassering i VM-debuten

Oliver Solberg imponerte stort med en sterk 7. -plass i Rally Finland. Det var hans første VM-løp i den gjeveste klassen.

– Jeg har ikke ordforråd til å beskrive følelsen min akkurat nå. Det føles helt uvirkelig og er utvilsomt det største jeg har opplevd i karrieren. Vi er i julenissens hjemtrakter (Rovaniemi), og han ga meg den beste gaven som finnes, sa Solberg i en pressemelding.

19-åringen lå på sjetteplass foran søndagens to avsluttende fartsprøver, men der måtte han se seg forbikjørt av japanske Takamoto Katsuta.

Solberg ble nummer fire på søndagens innledende fartsprøve, men gjorde så en grov feil på den andre. Likevel kjørte han inn til en sterk sjuendeplass sammenlagt.

19-åringen, som kjører under svensk flagg, var ikke helt fornøyd etter søndagens første fartsprøve.

– Jeg var altfor forsiktig i begynnelsen. Etter hvert klarte jeg å slappe av og finne «känslan» igjen, sa han til SVT etter målgang.

Tok sjansen

Foran den siste prøven hadde han ni sekunder til gode på japaneren Katsuta i kampen om sjetteplassen. Det forspranget ga han fra seg.

– Jeg gikk for det. Tankegangen min var «hvorfor ikke». Dessverre mistet jeg sjetteplassen med ett sekund. Jeg beklager, men jeg prøvde, sa Solberg til SVT.

Seieren i Rally Finland gikk til estlandske Ott Tänak. Solberg endte ett minutt og 39 sekunder bak.

ANNONSE

19-åringen forteller at han greide å holde fokus på å kjøre best mulig.

– Men mellom fartsprøvene, da vi stoppet bak Sebastien (Ogier, sjudobbelt verdensmester) for å jobbe med bilen, slo det meg at «wow, jeg lever drømmen og kjemper mot verdensmesteren», sa han.

– En fantastisk opplevelse å kjempe mot ham i mitt første løp – selv om jeg er fullt klar over at startposisjonen var i hans disfavør, fortsatte den svensknorske 19-åringen.

Stolt pappa Solberg

Far og tidligere verdensmester i rally, Petter Solberg, var rørt etter å ha sett sønnen starte Rally Finland-debuten sterkt.

– Det her er livet vårt. Nå blir han topp fire (femte fartsprøve) og slår store navn som Neuville og Evans. Det er helt utrolig, og det trodde jeg ikke var mulig, sa Solberg til SVT etter fredagens femte fartsprøve.

Solberg fikk en trøblete opptakt til VM-debuten på WRC-nivå. Tidligere i uken testet hans faste kartleser Aaron Johnston positivt for korona. På kort varsel kom Sebastian Marshall inn som erstatter.

Før jul skrev Solberg under en toårskontrakt med storlaget Hyundai. Løpet i Finland er sesongens annen VM-runde av tolv, den tredje VM-runden går av stabelen 22 april og skal kjøres i Kroatia.

(©NTB)

ANNONSE

ANNONSE

Verdens største elektriske ferje i drift mellom Moss og Horten

Så mange omkom i trafikken i februar