En kvinne i 80-årene omkom i trafikkulykken på Vammaveien i Askim 23. februar. Arkivfoto: Freddie Larsen/ NTB

Så mange omkom i trafikken i februar

Hittil i år har ni personer mistet livet i trafikken. Tre personer (to menn og ei kvinne) omkom i februar. I samme periode i fjor var det 17 personer som mistet livet.

Kvinnen i 80-årene som omkom på Vammaveien i Askim 23. februar er en del av denne statistikken. Ulykken skjedde da bilen hun kjørte krasjet med et vogntog.

– Dessverre mistet to bilførere og en fotgjenger livet i februartrafikken. Vi registrerer samtidig at det er en kraftig nedgang fra fjorårets februar da ni personer mistet livet. Det er selvfølgelig positivt at ulykkestallene per nå nesten er halvparten av det de var på samme tid i fjor, og vi håper utviklingen fortsetter utover i 2021, sier Christoffer Solstad Steen, kommunikasjonsrådgiver i Trygg Trafikk i en pressemelding (ekstern lenke)

Seks av de omkomne hittil i år har omkommet i møteulykker, og i halvparten av disse har tunge kjøretøy vært involvert. Noe som også var tilfellet i ulykken i Askim.

– Møteulykker får ofte et alvorlig utfall. Selv om bilene har blitt langt sikrere over tid, er kroppens tåleevne nøyaktig den samme som før. Riktig sikring og ikke minst riktig fart er avgjørende i en møteulykke. Heldigvis bruker de aller fleste bilbelte i dag, selv om det fortsatt er noen som synder mot dette. Selv om du bruker bilbelte, er det lurt at du har beltet stramt og riktig plassert på hoftekammen og over skulder. Ta av deg yttertøy og stram alltid bilbeltet godt etter at du har festet det, sier Steen i pressemeldingen.

I februar måned har to av dødsulykkene skjedd i Viken og en i Vestland. Viken, Troms og Finnmark og Vestfold og Telemark er de tre fylkene med flest omkomne i år med to omkomne per fylke. 

(Kilde: Pressemelding)

LES OGSÅ:

Solberg med topplassering i VM-debuten

18 nye smittetilfeller påvist i Moss – nye tiltak underveis