Kommuneoverlege Kristian Krogshus er bekymret over smittesituasjonen i Moss. Foto: Heiko Junge / NTB

Krisemøte i Moss – 19 nye koronatilfeller

Nye koronatiltak kan bli innført i Moss etter at kommunens kriseledelse møtes søndag kveld. Det siste døgnet er det registrert 19 nye smittetilfeller i byen.

– Vi har en økende smittetrend, og vi ser at de fleste som får påvist korona i Moss, har UK-varianten. Dette er alvorlig. Nå har vi jobbet gjennom helgen for å få en god oversikt. Jeg informerer kriseledelsen om mine vurderinger i kveld, og selv om ingenting er avgjort, så må vi være forberedt på at det kan komme nye restriksjoner, sier kommuneoverlege Kristian Krogshus i en pressemelding.

Lørdag kveld deltok kommunen på Statsforvalterens møte om smittesituasjonen i Oslo og kommunene rundt. Moss er i dialog med Folkehelseinstituttet og jobber gjennom helgen med å vurdere nødvendige tiltak.

Av de 19 smittede er 15 kjente nærkontakter, mens fire har foreløpig ukjent smittevei. To av de smittede er under 18 år. Totalt 1.117 personer i Moss har blitt smittet i løpet av pandemien.

Rødt nivå på videregående skoler i Moss

Moss kommune har besluttet å innføre rødt nivå på videregående skoler fra og med mandag, melder NRK.

Foreløpig vil det være rødt nivå i 14 dager. De videregående skolene i kommunen er orientert, ifølge kanalen.

ANNONSE

– Det er naturlig når vi følger overskriftene de siste dagene og situasjonen i Moss nå, sier rektor Kjetil Langø på Kirkeparken videregående skole til Moss Avis.

– Samtidig vet vi at det å være på rødt nivå er noe av det mest krevende vår skole har vært gjennom det siste året. Det er en krevende situasjon for både elever og ansatte. Det er tungt, men nødvendig, fortsetter han.

Kriseledelsen i Moss møtes søndag kveld. Kommunen er i dialog med Folkehelseinstituttet og jobber gjennom helgen med å vurdere nødvendige tiltak.

Det siste døgnet er det registrert 19 nye smittetilfeller i byen.

(©NTB)

ANNONSE

ANNONSE

Skal koble ny vannledning – stenger veien

Politiet meldte feilaktig om fest på evakuert adresse i Halden