Dette gjelder i Indre Østfold fra 18. februar

Indre24
5 minutter lesetid

Tirsdag besluttet regjeringen å avslutte de regionale tiltakene for kommunene i ring 1 og ring 2.

Indre Østfold kommune sin kriseledelse har vurdert at det ikke er behov for å innføre strengere lokale tiltak, enn de nasjonale anbefalingene og retningslinjene per i dag.

– For å unngå lokale innstramninger forutsetter vi at våre innbyggere, virksomheter og besøkende følger de nasjonale anbefalingene og retningslinjene. Tenk på intensjonene i smitteverntiltakene til enhver tid: hold avstand, bruk munnbind, hold deg hjemme hvis du er syk, ha god håndhygiene og begrens sosial kontakt. Alt kan ikke reguleres med regler, så bruk sunn fornuft og begrens smitterisikoen, skriver de på sin nettside.

Her er det som gjelder i Indre Østfold fra 18. februar:

Sosial kontakt

 • Alle bør begrense sosial kontakt i størst mulig grad. Det oppfordres til å møte andre utendørs, og ikke ha besøk av flere enn 5 gjester i tillegg til de som allerede bor sammen. Dersom alle gjestene kommer fra samme husstand, kan man være flere, men man må likevel ikke være flere enn at man kan holde avstand. Barn i barnehager og barneskoler kan ha besøk fra egen kohort. 

Private sammenkomster og arrangement

De fleste private sammenkomster og arrangementer bør utsettes eller avlyses. Om de likevel må avholdes, gjelder følgende regler:

 • Maksimalt ti personer på private sammenkomster utenfor eget hjem, som for eksempel en bursdag i leid lokale. Dersom den private sammenkomsten er utendørs, er grensen 20 personer.
 • Maksimalt ti personer på innendørs idrettsarrangement, kulturarrangement, seminarer, livssynssamlinger, seremonier mv., likevel 200 personer hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter. I begravelser kan det være opp mot 50 personer, selv om setene ikke er fastmontert.
 • Maks 200 personer på arrangementer utendørs, likevel 600 personer hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter.
 • Arrangementer utsettes dersom de samler personer fra flere kommuner

Vær oppmerksom på at regler om avstand, ansvarlig arrangør og registrering av gjester gjelder som før.

ANNONSE

Les mer om gjennomføring og innmelding av arrangement i Indre Østfold kommune (ekstern lenke)

Reiser

 • Ikke gjennomføre reiser i inn- og utland, med mindre det er nødvendig. Reiser til studiested kan fortsatt regnes som en nødvendig reise, mens reiser for å delta på arrangementer i utgangspunktet ikke anses som en nødvendig reise. 
 • Slik kan vinterferien tilbringes i Norge (ekstern lenke)

Barnehage og skole

Barnehagene og skolene er på gult nivå.

Idretts-, fritids- kultur- og livssynsarrangementer

 • Barn og unge under 20 år kan trene og delta på fritidsaktiviteter som normalt, både ute og inne. De kan også unntas fra anbefalingen om 1 meters avstand når det er nødvendig for å drive med aktiviteten. For barn og unge kan ordinær treningsaktivitet internt i klubber, lag og foreninger derfor gjennomføres, men kamper, cuper, stevner mv. må fortsatt utsettes. 
 • For voksne videreføres anbefalingen om ikke å drive organisert aktivitet innendørs. Utendørs kan voksne trene dersom det er mulig å holde god avstand.
 • Toppidretten er anbefalt å utsette alt seriespill.
 • Våre kommunale bassenger i Trøgstad, Knapstad og Spydeberg er stengt for folkebad inntil videre.

Arbeidsplasser

 • Hjemmekontor anbefales for alle som har mulighet til dette.

Uteliv og serveringssteder

 • Det er kun tillatt med alkoholservering i forbindelse med matservering. Skjenkestopp fra midnatt. Gjester kan ikke slippes inn etter kl. 22.00. Gjelder serveringsteder som har serveringsbevilling.
  Mer informasjon om skjenkeregler finner du på regjeringen.no (ekstern lenke)
 • Minst 1 meters avstand mellom gjester utenfor samme husstand.
 • Sitteplasser for alle gjester, kun bordservering av alkohol.
 • Det er krav til registrering av besøkende med navn og telefonnummer under hele åpningstiden på alle serveringsteder i Indre Østfold kommune. Listen skal oppbevares og makuleres etter ti dager. Vi anbefaler bruk av elektronisk registrering.

Covid-19 forskriften

Alle skal til enhver tid følge retningslinjene i Covid-19 forskriften (Forskrift om smitteverntiltak mv. ved koronautbruddet)

Gå til Covid-19 forskriften (ekstern lenke)

Kilde: Indre Østfold kommune

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.