Henrik Udahl er klar for Vålerenga. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Vålerenga signerte måltyv fra Åsane – gjør comeback i klubben

Henrik Udahl fra Eidsberg ble toppscorer i 1. divisjon forrige sesong. Nå er han klar for en retur til gamleklubben Vålerenga.

Det bekrefter både Oslo-klubben og Åsane på sine nettsider mandag.

Udahl returnerer til Vålerenga fem år etter at han forlot klubben. 24-åringen fra Eidsberg har signert en avtale som strekker seg ut 2023-sesongen.

– Dette er et stolt øyeblikk for meg. Det ligger mye arbeid bak å komme meg tilbake til Vålerenga, og da er det ekstra deilig når det går i boks, sier han.

Gode tall

Måltyven er klar på at et comeback i gamleklubben har stått høyt på ønskelista.

– Det er alltid her jeg har hatt lyst til å spille, og det var ikke aktuelt med noen av de andre klubbene når Vålerenga kom på banen, sier han.

På fire sesonger i junioravdelingen til Vålerenga noterte Udahl seg for hele 67 scoringer på 95 kamper. Og før han gikk til Åsane i 2019 spilte han for Fana, hvor det ble 27 mål på 34 kamper.

Forrige sesong ble det 19 mål i 1. divisjon.

Stor interesse

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo er glad for å ha nyervervelsen på plass.

– Henrik har lagt ned en enorm jobb for å nå målene sine, og når han har så lyst til å spille i kongeblått igjen er det nærmest vår plikt å hente han tilbake. Han er Vålerenga-gutt, og vi er veldig glade for at han er på plass, sier han.

Åsanes daglige leder Gorm Natlandsmyr bekrefter at interessen for Udahl har vært stor.

– Fem klubber i Eliteserien og 1. divisjon ønsket å hente Henrik. Vi ble enige om overgangssum med to av klubbene, og da var Henriks tydelige ønske å få dra til Vålerenga, sier han.

(©NTB)

35 fengslinger av mindreårige ungdommer i fjor

Over 100 i karantene etter mutert virus i hjemmesykepleien