Helse- og omsorgsminister Bent Høie viderefører i stor grad de strenge koronatiltakene på Østlandet. Arkivfoto: Berit Roald/ NTB

Regjeringen viderefører strenge koronatiltak på Østlandet

Regjeringen viderefører de fleste koronatiltakene som ble innført i forbindelse med mutantutbruddene i Nordre Follo og Halden.

Av: Marius Helge Larsen/ NTB

– Smittesituasjonen er uoversiktlig og i rask utvikling. Det blir stadig funnet tilfeller av mer smittsomme virusvarianter, og det er ukjent smittevei til flere av de smittede. Derfor videreføres tiltakene i stor grad, sier helseminister Bent Høie (H).

LES OGSÅ: Gjeldende tiltak og anbefalinger i Indre Østfold fra torsdag 11. til og med onsdag 17. februar (ekstern lenke)

Dagens tiltak varer til og med onsdag. De viktigste endringene etter det er at Nordre Follo og Ås flyttes fra ring 1 til ring 2, og får noen lettelser i tiltaksnivået. Enebakk, Frogn, Nesodden og Vestby tas ut av ordningen med forsterkede nasjonale tiltak, og står fritt til å bestemme lokalt.

For de andre kommunene videreføres dagens tiltak. Det betyr at de strengeste koronatiltakene i ring 1 videreføres i Oslo, Halden, Sarpsborg videreføres.

LES OGSÅ: Gjeldende regler og anbefalinger for Rakkestad (ekstern lenke)

Flere kommuner

Svært strenge, men noe mildere tiltak (kategori D) videreføres i Nordre Follo, Ås, Asker, Bærum, Indre Østfold, Hvaler, Fredrikstad, Moss, Rakkestad, Råde, Skiptvet, Våler, Lillestrøm, Lunner, Lørenskog, Rælingen og Nittedal.

I Nordre Follo og Ås har de nå god kontroll på smittesituasjonen etter mutantutbruddet, og de flyttes fra ring 1 til ring 2.

– Dette betyr at Nordre Follo og Ås fra 11. februar blant annet kan åpne treningssentrene for personer som er bosatt i kommunene. Det er heller ikke lenger forbud mot å gjennomføre arrangementer, sier Høie.

LES OGSÅ: Informasjon fra Skiptvet kommune (ekstern lenke)

ANNONSE

Ny kategori

Inntil nå har plassering i det som er blitt kalt ring 1 eller ring 2 i stor grad hengt sammen med hvor strenge tiltakene har vært. Regjeringen kommer nå med en avklaring rundt dette:

– Ring 1 og ring 2 er kun geografiske betegnelser. Hvilket tiltaksnivå som velges for ring 1 og ring 2 er avhengig av alvorligheten i smitteutbruddet. Det er fire tiltaksnivå som kan benyttes. Disse er A (særlig høyt tiltaksnivå), B (høyt tiltaksnivå), C (ganske høyt tiltaksnivå) og D (noe høyt tiltaksnivå).

Oslo, Halden og Sarpsborg har tiltak i kategori C, noe som innebærer full skjenkestopp, stengte kjøpesentre og stengte treningssentre.

Kommunene i kategori D har også stengte kjøpesentre og skjenkestopp, men kan ha åpne treningssentre for egne innbyggere.

(©NTB)

LES OGSÅ:

Her er tiltakene i Sarpsborg (ekstern lenke)

Disse reglene gjelder i Råde (ekstern lenke)

Nye koronatiltak for Halden (ekstern lenke)

Dette er tiltakene i Fredrikstad (ekstern lenke)

ANNONSE

ANNONSE

Her ble det pantet mest i tidligere Østfold fylke

Rykket ut til over 1.600 komfyrbranner i fjor