Oliver Solberg er klar for WRC. Foto: Micke Fransson / TT / NTB

Skal kjøre i WRC-klassen i Finland

22 år etter at faren Petter Solberg debuterte på øverste nivå i rally-VM, skal Oliver Solberg gjøre det samme.

Det opplyser Solbergs team i en pressemelding. 19-åringen blir en av tidenes yngste førere i WRC-klassen når han debuterer i Rovaniemi.

Solberg signerte en kontrakt med Hyundai for rundt to måneder siden. Etter ett løp (Rally Monte Carlo) har fabrikkgiganten latt seg imponere såpass at de dytter ham opp i WRC-klassen i Rally Finland.

– Jeg er utrolig takknemlig for å få denne muligheten. En ny drøm går i oppfyllelse, og jeg er svært spent på oppgaven, men samtidig veldig ydmyk. Jeg har absolutt ingen erfaring i denne bilen eller noen annen WRC-bil for den saks skyld. Målet blir å lære bilen å kjenne, søke framgang og fullføre runden. Og jeg skal forsøke å nyte hvert sekund av opplevelsen, sier Oliver Solberg.

Han bytter ut 290 hestekrefter med 380 når han parkerer sin Hyundai i20 R5 (WRC2) og setter seg bak rattet på en fabrikkspekket Hyundai i20 Coupe WRC.

ANNONSE

– Sannsynligvis blir en av de største utfordringene å mestre kreftene som følger med aerodynamikken i bilen. På det området har jeg fint lite erfaring, men de raske veiene rundt Rovaniemi er perfekt for å bli kjent med «downforce» i en World Rally Car, sier Oliver Solberg.

Vinterløpet i Finland erstatter det tradisjonelle Rally Sverige, som ble avlyst på grunn av pandemien, løpet hvor også pappa Solberg debuterte i sin tid.

Rally Finland går fra 26. til 28. februar og er sesongens annen VM-runde av tolv.

(©NTB)

ANNONSE

ANNONSE

Kvinne mistenkes for kjøring i påvirket tilstand

Beruset bilfører stanset for andre gang på kort tid