Norge stenger i praksis grensen

NTB
NTB
3 minutter lesetid

De nye og strengere reglene for innreise kan bli varende utover den første perioden på to uker, sier statsminister Erna Solberg (H).

Regjeringen kunngjorde onsdag at innreise til Norge fra natt til fredag kun vil bli tillatt for personer med nødvendige formål. Tiltaket følger en likelydende anbefaling fra Helsedirektoratet.

– Det er inngripende tiltak, og regjeringen vil ta en ny vurdering om to uker. Men vi må være forberedt på at vi kommer til å ha strengere innreiserestriksjoner en stund lengre enn de 14 dagene, sier Solberg.

Solberg: – Ikke greit å reise på ferie til utlandet nå

Statsminister Erna Solberg (H) ber om at ingen nordmenn reiser på ferie til utlandet.

– Vær solidarisk, sier Solberg.

Regjeringen innkalte onsdag til pressekonferanse om koronasituasjonen, der blant annet strengere innreiseregler ble presentert.

Men statsminister Erna Solberg ba også om at ferieturer til utlandet unngås.

– Til de nordmenn som har synes at det har vært greit å reise til utlandet på ferie, vil jeg si at det er det ikke lenger.

– Det er unødvendig å reise på ferie til utlandet selv om du tar karantene etterpå. Nå synes jeg at vi alle skal stille solidarisk opp, sa Solberg.

(©NTB)

Fakta om stenging av grensen

Fra midnatt natt til fredag er det bare nordmenn og utlendinger som er bosatt i Norge som får komme inn i landet.De nye reglene gjør at disse ikke lenger får komme til Norge:

* Utlendinger bosatt i EØS-området og EØS-borgere bosatt i tredjeland

* Familiemedlemmer som ikke er nærmeste familie: besteforeldre, voksne barn, foreldre til voksne barn og kjærester

* Utlendinger fra land utenfor EØS som har oppholdstillatelse i forbindelse med arbeid eller studier, inkludert sesongarbeid

ANNONSE

* Utlendinger som skal arbeide med film- eller serieproduksjon eller som forsker som er unntatt krav om oppholdstillatelseDisse får fortsatt komme inn i landet:

* Utlendinger som skal ha samvær med barn

* Nære familiemedlemmer til personer som er bosatt i Norge (ektefelle/registrert partner/samboer, mindreårige barn eller stebarn, foreldre eller steforeldre til mindreårige)

* Journalister og annet personell på oppdrag for utenlandsk medieinstitusjon

* Utlendinger som skal mellomlande på flyplass i Norge

* Sjømenn og personell innen luftfart

* Utlendinger som gjennomfører gods- og persontransport

* Utlendinger som jobber innenfor kritiske samfunnsfunksjoner

* Helsepersonell fra Sverige og Finland som jobber i den norske helse- og omsorgstjenesten

* Dersom særlige grunner tilsier at utlendingen gis rett til innreise, slik som særskilt omsorgsansvar for personer i Norge eller andre sterke velferdshensyn

LES OGSÅ:

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.